Meny

Gardiner & Tillbehör

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Gardinexperten tipsar

Gardiner för mörkläggning

Mörkläggningsgardiner hjälper dig att stänga ute morgonljuset och att sova bättre. Vare sig du själv njuter av långa sovmorgnar eller bara önskar att andra i hushållet sover lite längre, så har vi 3 tips för att få till en mörkläggande effekt som passar just dig!

HÄNG HÖGT OCH BRETT

För bästa möjliga mörkläggning så rekommenderar vi en gardinskena som får löpa längs med hela rummets bredd. Det gör att ljuset inte smiter in på kanterna eller ovanför skenan. Om du har en väggfäst skena eller stång – försök sätta denna så högt upp mot taket som möjligt!

GLÖM INTE SLÄPET

Solen gör allt för att kunna smita in vid sidan av dina gardiner, och det är lätt att glömma av glipan vid golvet. De flesta hem har golv som är lite ojämna, och vi rekommenderar alltid att du adderar 1cm på längden av dina gardiner, något som är extra viktigt när de har en mörkläggande funktion.

VÄLJ RÄTT UPPHÄNGNING

En fodrad mörkläggande gardin är tyngre än många andra gardiner, och därför är det extra viktigt att skena eller stång är monterade korrekt. Vi rekommenderar att du fäster din gardinskena i taket, men om du verkligen vill fästa dem i väggen – tänk på att använda några extra fästen för säkerställa att de inte riskerar att ramla ner.

Vanliga frågor om mörkläggning