Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Elin Skoglund

Hemma hos Elin Skoglund i Vasastan i Stockholm så möts vi av en lägenhet fylld av personlighet. Trots att morgonen är tidig och höstens krispighet känns tydligt i luften, så blir vi snabbt uppvärmda när Elin öppnar till en varm lägenhet där kaffet står och bryggs.

Elin har tillsammans med sin sambo gjort en helrenovering i lägenheten, med färg och materialval som får oss att känna att vi lika gärna hade kunnat befinna oss i en lägenhet i Paris. Golvet är lagt i Chevron-mönster och taken målade i en dovt blågrön nyans, med kökets framträdande marmorö som en diamant i mitten av lägenheten.

Elin jobbar som bloggare och influencer, men driver även Elin Skoglund Interior där hon hjälper privata kunder med allt från inredning till renovering, och vi förstår varför! För att knyta ihop inredningen i de tre områden som tillsammans blir en stor, social yta har Elin har genomgående valt Gotains vävda linnegardiner i benvitt i kök, matplats och vardagsrum. På grund av takets fantastiska utsmyckningar så hänger gardinerna i en väggfäst skena, med extra långa fästen för att hänga fritt från de djupa fönsterbrädorna i sekelskiftesstil.

Elin har lekt med bredder och höjder för att hitta en gardinlösning som är anpassad till just hennes förutsättningar, och vi tycker slutresultatet är helt fantastiskt! Vid matplatsen så hänger totalt fyra stycken gardiner i benvit vävd linne i singelbredd, för att omfamna fönstren utan att drapera för mycket av väggen. Trots att detta just nu är favoritlooken har hon har valt att sätta den väggfästa gardinskenan från vägg till vägg för att ha möjlighet att vara flexibel i gardinupphängningen, och gardinerna kan därmed flyttas längs med hela väggens bredd.

I det harmoniska sovrummet så har man planerat för gardiner redan under renoveringen, vilket har gjort att det finns möjlighet att gömma gardinskenorna bakom stuckaturen i taket. För den insatta så är detta ett koncept som kallas för kornish, och innebär att stuckaturen vid fönstret medvetet har placerats längre ut i rummet, för att skapa en glipa där två takfästa gardinskenor monterats bredvid varandra. Här hänger i två lager för att få till känslan av en riktig hotellupphängning, med ett skirt och ett mörkläggande lager. Närmast fönstret hänger Gotains tunna linnegardiner i Sand, och ut mot rummet hänger Gotains mörkläggande sammetsgardin i färgen beige. Gardinerna går ton i ton med varandra, och gör att man enkelt kan växla mellan en mörkläggande effekt och att enbart ha ett skirt insynsskydd.