Ett enkelt recept för lyxiga hotellgardiner

AV     18 MARS 2020

DELA: FACEBOOK I PINTEREST

En av de vanligaste frågorna vi får handlar om hur man får den där känslan av lyxiga hotellgardiner hemma, och självklart kan vi dela med oss av knepen! Här går vi igenom alla ingredienser som du behöver för att lyckas med en mysig och lyxig upphängning hemma som hotellen kan avundas!

Dubbla skenor och dubbla gardiner

Något som kännetecknar många hotellrum är att de har dubbla gardiner, en kombination av två tyger med olika egenskaper som tillsammans ger den där lyxiga känslan av textil. Gardinen närmast fönstret är ofta en skirare variant som släpper in massor med ljus men ändå ger ett visst insynsskydd, och gardinen närmast rummet är av ett tyngre tyg som faller vackert, kanske till och med med ett mörkläggningsfoder för härligt långa sovmorgnar?

Vi har tagit fram gardinen nedan som är anpassad precis för denna typ av upphängning, och därför har den också fått namnet hotellgardin! Den är snäppet skirare än vår tunna linnegardin, har inte lika mycket textur och släpper in massvis med härligt ljus.

Välj ett tyg med tyngd

Den gardin som hänger närmast rummet är den som ger rummet mest karaktär, och därför tycker vi att du ska satsa på en tyngre gardin här som faller härligt och skapar vackra veck! Detta skulle exempelvis kunna vara en sammetsgardin eller en vävd linnegardin, beroende på om du föredrar ett uttryck som är lite lyxigare eller mer naturnära.

Här kan du se vår vävda linnegardin i sand som faller vackert och tungt mot golvet med ett generöst släp!

Denna vecka lanserar vi flera nya färger på våra sammetsgardiner, bland annat den fantastiska beiga nyansen nedan. Denna ser vi framför oss tillsammans med en vit hotellgardin, vilken kombination!

Gotain

Häng gardinerna högt och brett

Ett av de vanligaste tricksen som hotellen använder sig av är att hänga gardinerna högt och brett, det vill säga från tak till golv och låta dem täcka en hel vägg. Detta ger en mysig och ombonad känsla, och man kan ju inte låta bli att tycka att den generösa mängden textil är extremt lyxig i sig! Detta uppnår du enklast genom att välja takfästa gardinskenor som löper längs med hela rummets bredd.

Steama, steama, steama!

Något som är så lätt att glömma är bland det absolut viktigaste för att uppnå en lyxig hotellkänsla, nämligen att steama! Alla gardiner behöver resa en bit, även om våra bara åker från Skåne, och viks därför ihop innan de förpackas i silkespapper och paket. I vårt sortiment av tyg så har vi valt kvalitéer som är speciellt anpassade för just bruk av gardiner, och skrynklar därför extremt lite, men de är trots allt textilier och visar sig därför från sin finaste sida när de har blivit streamade.

> Klicka här för att komma till Gotains Hotellgardiner

Glöm inte att du kan beställa hem gardinprover kostnadsfritt. Skickas samma dag!