Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Emelie Von Hofsten

Humlegården som närmaste granne bor Emelie von Hofsten, entreprenör och inspiratör, med mannen Richard och sonen Hugo. Som entreprenör har Emelie haft en imponerande karriär med flera framgångsrika startups inom teknologi och hållbarhet i bagaget, men har under de senaste åren nått ut till tusentals människor där hon delat sin personliga historia, om att drabbas av cancer mitt i livet.

Genom att öppet dela sin resa genom sjukdomen och återhämtningen har hon blivit en stark förespråkare för cancerforskning och stöd till drabbade familjer. Hennes mod och vilja att sprida hopp har gjort henne till en uppskattad talare och inspiratör på både nationella och internationella plattformar.

Under det senaste året har familjen renoverat lägenheten som de nu kallar hem och gjort den till sin egen. När dörrarna öppnas möts vi av en värld av fantasi, lekfullhet och färg. Varje rum avslöjar något nytt och spännande, och det är tydligt att varje detalj är omsorgsfullt genomtänkt. Här spenderar vi gärna dagen, omgivna av kreativitet och värme.

Att vardagsrummet är hemmets hjärta råder det inga tvivel om. Här möts köket, kontoret och vägen till resten av lägenheten i en inbjudande mittpunkt. Med så många öppningar och passager kan det ibland kännas svårt att möblera, men Emelie har löst det elegant genom att måla lägenhetens alla golvlister i en ljusblå kulör för att binda samman rummen och sedan placera både matplats och soffgrupp centralt i vardagsrummet. En stor, inbjudande soffgrupp med utsikt över grönskan utomhus – kan man önska sig mycket mer?

Vardagsrummet omges av fönster som vetter mot Humlegården, och Emelie har valt att klä dem i tunn linne. Textilen är precis så tunn att den mjukar upp och ger en inramning utan att kompromissa med ljusinsläppet. Hissgardiner i tunt linne pryder burspråket i mitten av rummet, en måttbeställd lösning som ger intryck av en enda enhet trots att tre separata hissgardiner används. Fönstren på sidorna om burspråket har fått en annan, men kompletterande look, med både hissgardiner och gardinlängder. Dessa hänger på en gardinstång av varm mässing som harmoniserar med övriga inredningsdetaljer. Den där röda tråden, den har Emelie koll på.

Den himmelsblå färgen som möter oss direkt i hallen leder oss vidare genom hemmets alla rum. När nästa dörr öppnar sig, skymtar vi familjens sovrum på andra sidan, men innan dess passerar vi vad som snabbt blir allas vårt favoritrum – Hugos rike.

Vad som kunde ha blivit en svårmöblerad passage har istället förvandlats till ett charmigt rum med inspiration från brittiska stugor. En platsbyggd säng med inbyggd förvaring har skapat ett mysigt, ombonat och inspirerande barnrum, strategiskt placerat intill föräldrarnas sovrum. Här har varje hörn en funktion, och de smarta lösningarna gör rummet både praktiskt och lekfullt. De röda detaljerna i Hugos rum, som ränderna i textilen och den lilla cykeln, blir pricken över i och tillför en livfull kontrast till de blå tonerna.

På andra sidan hittar vi Emelies och Richards sovrum, där ljuset flödar in genom stora fönster. Gardiner i dubbla lager ger rummet en elegant hotellkänsla, och de blå tonerna i sänggaveln och överkastet skapar en harmonisk och sofistikerad atmosfär. Att arbeta med nyanser av samma färg är ett utmärkt sätt att skapa intresse och dynamik utan att rummet känns stökigt eller överväldigande.

Att renovera innebär en fantastisk möjlighet att forma sitt hem exakt efter egna önskemål, något som Emelie och Richard verkligen har tagit till vara på. Redan från dag ett av renoveringsprocessen hade de en tydlig vision och planerade noggrant för varje detalj, inklusive gardinerna. I flera av lägenhetens rum har de valt att bygga en kornisch, en smart och stilren lösning som gör det möjligt att dölja gardinskenorna bakom stuckaturen. Denna konstruktion skapar en illusion av att gardinerna faller direkt från taket, vilket ger en extra känsla av höjd och rymd i rummen. I skenorna så hänger mörkläggande vävda linnegardiner i benvitt, tillsammans med tunna linnegardiner i samma nyans, för att flexibelt kunna välja om ljus ska stoppas eller filtreras.

Gästrummet är det enda rummet i lägenheten där den annars genomgående blå färgskalan bryts av. Istället ersätts den här av en varm, nästan guldigt senapsgul nyans genom sina vävda linnegardiner, som med en neutral väggfärg verkligen får komma till sin rätt och sätta tonen för hela rummet.

Även här hänger gardinerna i två lager, vilket ger både funktion och stil. Närmast fönstret finns en skir, tunn linnegardin som låter dagsljuset flöda in och skapar en lätt och luftig känsla. Närmast rummet är gardinen mörkläggande och ger gästerna möjlighet till en god natts sömn, samtidigt som den adderar en tyngd och lyxig känsla till rummet. För att ytterligare förstärka den senapsgula färgen och skapa en sammanhängande inredning har en klotkudde adderats i samma nyans. Denna detalj fungerar som en förankringspunkt och ger rummet en tydlig signaturfärg, och visar effekten av två väl valda detaljer i samma färg kan användas för att skapa en unik och minnesvärd inredning.

Den noggranna planeringen och de genomtänkta valen av inredning och gardiner visar verkligen på Emelies och Richards engagemang för att skapa ett hem som inte bara är vackert, utan också funktionellt och personligt. Emelies förmåga att förena dessa, samtidigt som hon driver viktiga samhällsfrågor, gör henne till en inspirerande förebild både inom och utanför hemmet. En dag spenderad med Emelie gör en minst sagt varm i både kropp och själ, och vi hoppas på att få komma tillbaka snart.