Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Stephanie Strauch

När vi närmar oss huset där Stephanie Strauchs lägenhet ligger så möts vi i porten av ett blont yrväder. ’Mina blommor!’, utbrister hon uppgivet, ’de har inte kommit än!’. Vi kommer överens om att hon springer iväg och köper blommor medan vi väntar utanför, det är inte svårt att övertala oss att spendera några extra minuter i solen. Efter många grå veckor är det denna fredag som att hela himlen öppnat upp sig, och solen gassar.

När Stephanie kommer tillbaka har hon med sig ett fång av gröna kvistar, och placerar vant ut dem i en uppsjö av vaser i olika former. Hon är precis lika färgstark och sprudlande i verkligheten som hon upplevs i sina sociala medier, och försvinner regelbundet in i sovrummet för att byta från ett par otroliga skor till ett annat. Helt plötsligt har vi helt glömt bort anledningen till att vi är där från början, och sugs alla in i att försöka ta den absolut bästa bilden på ett par strassbeklädda, rosa slingbacks. Stephanie jobbar som digital kreatör och influencer, och bor i lägenheten på Östermalm tillsammans med sin man, dotter och tvillingpojkar. Det är lätt att förstå att hon har händerna fulla, men just denna dag lurar hon oss utan problem att hon snarare klivit rakt ur ett avsnitt av Sex and The City.

Lägenheten är centrerad kring kök och vardagsrum med öppen planlösning, där familjen har valt en välvd, tidstypisk, öppning mellan de två delarna. Att inreda öppna ytor har med sig sina egna utmaningar, och enhetlighet i golv, väggfärger och gardiner är ofta nyckeln till att få till en tydlig stil. En varm, vit ton omfamnar båda rum och kompletteras fint av svarta gardinstänger i smide som ger kontrast och djup. Det är lätt att glömma bort svart i en inredning, där även den minsta detaljen i svart är ett enkelt knep för att förankra och förstärka intrycket av andra färger och detaljer. I båda rummen hänger Gotains vävda linnegardiner i benvitt, där textilen skapar värme och dimension utan att pocka på uppmärksamheten i inredningen. Vart vi än tittar så hittar vi små detaljer som får oss le lite i hemlighet, lekfulla skulpturer i form djur och natur verkar vara Stephanies signum, såklart inhandlade i vintage-butiker över åren.

I vardagsrummet möts vi av ett dovt turkost tak, som känns som en klockren match med Stephanies färgstarka garderob. De turkosa tonerna går igen i den öppna spisen och förstärks genom valet av fåtöljer i en direkt kontrasterande ockra-ton. Pricken över i är kristall-kronan centrerad mitt i rummet i italienskt murano-glas, som idag tack vare solen upplevs som tänd, även om vi släckt alla hemmets lampor för fotograferingens skull. Stephanie berättar att Gotains klotformade kuddar som ligger i soffan är otroligt populära i familjen, både hos henne i form av inredning, men kanske allra mest hos barnen som använder dem för att spela fotboll.