Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Jana Heinrici

I Uppsala bor en av våra härligaste och mest inspirerande inredare, Jana Heinrici, och som vi längtat efter att få komma och besöka den vackra lägenhet vi hittills bara sett på bild.

Jana har tillsammans med sin familj renoverat den fantastiska sekelskiftesvåningen, där hon matchat färgerna i varje rum med gardiner i olika tyg och nyanser. I och med våren bestämde vi oss också att det var dags att prova en ljusare look i några av rummen – så vi körde in i Uppsala med en bil lastad med gardiner!

I Janas härliga sovrum har det under hösten och vintern hängt sammetsgardiner i beige, kombinerat med tunna linnegardiner i sand för en härlig och lyxig hotellkänsla. Då hela våningen är klädd i vackra, tidstypiska stuckaturer så hänger gardinerna i dubbla väggfästa skenor, fästa precis under stuckaturen för att inte dölja den. I sovrummet så valde Jana att byta från sammetsgardiner i beige till vävda linnegardiner i benvitt, men de tunna linnegardinerna i sand fick hänga kvar. De passar ju lika fint till båda tjockare gardiner!

Vardagsrummet är våningens hjärta och redan när man kliver in genom dörren kan man ana magin som gömmer sig där inne! Tonerna går i sand och beige, det vill säga perfekt tillsammans med Gotains vävda linnegardiner i sand.

Gardinstängerna har monterats så högt upp mot taket som möjligt under stuckaturen för att förstärka den ståtliga takhöjden, och Jana har genomgående valt gardiner i dubbelbredd för ett generöst, textilt uttryck. Genom att hänga dem i en svart stång som löper längs med båda fönster så får upphängningen kontrast och mer attityd, och Jana kan välja hur hon vill ‘parkera’ gardinerna för enkelt förändra looken.

I matsalen och det angränsande köket så gassar solen, och här har Jana valt att kombinera gardinlängder och hissgardiner i samma tyg, vävd linne benvit. Just hissgardiner är en favorit i kök, så fint att knyta ihop inredningen i detta ofta glömda rum (när det kommer till gardiner), med resten av hemmet! Precis som i vardagsrummet så hänger gardinerna i matsalen i en svart gardinstång, en elegant och traditionell upphängning, med en modern twist.