Meny

Gardiner & Tillbehör

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello (again) Home, Louise Hjorth

På en vinterns få soliga dagar hade vi lyckats pricka in vårt (åter)besök hos vår solstråle Louise, vars hem aldrig upphör att inspirera oss! Hemmet är densamma vackra våning på Östermalm som vi tidigare beundrat, men åh så stor skillnad byte av textilier och detaljer kan göra.

Sedan vi senast var här, har de blåa accenterna i vardagsrummet fått ge plats för en naturlig och harmonisk färgskala. Kombinationen av längder och hissgardiner har fått svira till färgen Benvit, som vackert kontrasterar mot de svarta stängerna och ett massivt bord i djup valnöt. Kan det vara så att våren är runt hörnet? För i detta rum har ljuset flyttat in!

Den benvita tråden fortsätter i sovrummet, vars ombonade mörka nyans, numera fått en ny bästa vän i form av mörkläggningsgardiner i vävd linne. Det är med bravur Louise balanserar mötet av kontraster i form av mörkt och strukturerat, med ljust och mjukt. Här känns det som en självklarhet!

There’s a new kid in town! Eller nästan - gardinkappan. Denna skönhet har varit med genom åren, men oförtjänt hamnat i skuggan på senare dagar. I barnrummet har kappan, här i vävd linne i färgen kritvit, fått svepa runt sänghimlen som draperar sängen i böljande längder av tunn linne. Vem har sagt att gardiner bara är till för fönster? Textilkänslan av mjukhet byggs vidare med vävda linnegardiner i rosa, som blir ett perfekt balanserat instick av färg. Ett rum att drömma i!