Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Gardinexperten tipsar

Gardiner för stång eller skena?

Vilken typ av upphängning du väljer av dina gardiner har stor påverkan på vilken stil ett rum får och känslan i det, något som gör att det är värt att fundera lite extra innan man bestämmer sig! Vilken är din upphängningsstil?

MARKERA DIN GARDINUPPHÄNGNING

Den svarta gardinstången är Gotain-teamets favorit! Det är tidlöst, elegant och tillför välbehövlig kontrast till många inredningar, något som med fördel kan plockas upp i andra detaljer.

INREDAREN TIPSAR

Låt din gardinstång gå ut ca 30cm på varje sida om ditt fönster, då kan du dra bort hela gardinen från ditt fönster när du vill och får maximalt med ljusinsläpp på dagarna!

SVART STÅNG

Denna look skapar du med hjälp av vår svarta gardinstång i komplett paket, med känslan av en gedigen smidesstång och som enkelt kan kapas till din perfekta längd. Behöver du en längre stång än 200cm? Då köper du till en skarvdel, och kan då göra stången precis så lång som du vill!

BLICKFÅNG I SVART

För den som är sugen att ta den svarta stången till nästa nivå är vår tjocka trästång ett perfekt alternativ. Denna fångar garanterat gästernas uppmärksamhet och ger ditt fönster attityd och känsla!

INREDAREN TIPSAR

Sätt gardinstången så högt upp som möjligt för att maximera känslan av rymd i rummet. Har du stuckatur? Sätt stången precis under stuckaturens kant.

SOLID TRÄSTÅNG (TJOCK STÅNG)

Denna look skapar du med hjälp av vår tjocka gardinstång i komplett paket, handgjord i trä och som enkelt kan kapas till din perfekta längd. Behöver du en längre stång än 200cm? Då köper du till en skarvdel, och kan då göra stången precis så lång som du vill!

KLASSISKT OCH TIDLÖST

En gardinstång i metall är en diskret detalj, men som tillför en klassisk och elegant detalj i inredningen. Gardinstången finns i både krom och mässing för att passa alla stilar, vare sig du gillar varma eller kalla metaller.

GARDINSTÅNG KROM

Denna look skapar du med hjälp av vår klassiska gardinstång i krom i komplett paket, handgjord i stål och som enkelt kan kapas till din perfekta längd. Behöver du en längre stång än 200cm? Då köper du till en skarvdel, och kan då göra stången precis så lång som du vill!

GARDINSTÅNG MÄSSING

Vår klassiska gardinstång hittar du även i mässing, en kundfavorit som aldrig blir fel. En gardinstång är också perfekt för dig med begränsat med plats vid sidan av fönstret. Då gardinen hängs upp med färre gardinkrokar än om den skulle hänga i skena så kan den också dras ihop till att ta mindre plats! Här hittar du gardinstången i mässing.

MINIMALISTISKT MED EN TWIST

I många år har de vita takfästa gardinskenorna dominerat, nu är det dags att låta de svarta skenorna göra entré! Skenor gör det enkelt att drapera stora väggpartier med gardiner, något som är perfekt för att tillföra värme till moderna hus och lägenheter.

INREDAREN TIPSAR

Är du sugen på en hotell-känsla i sovrummet med gardiner i dubbla lager? Montera i så fall dina gardinskenor taket parallellt med varandra med 7-10cm mellanrum, eller i väggen med hjälp av ett dubbelfäste.

SVART GARDINSKENA

Denna look skapar du med hjälp av vår svarta gardinskena i komplett paket som enkelt kan kapas till din perfekta längd. Behöver du en längre skena än 200cm? Då köper du till en skarvdel, och kan då göra skenan precis så lång som du vill!

DISKRET OCH MODERNT

Vita skenor är ett perfekt val för dig som vill att skenorna ska smälta in och vara så diskreta som möjligt, de pockar inte på uppmärksamheten och ger gardinerna möjlighet att få all kärlek i ett rum.

INREDAREN TIPSAR

Det händer att exempelvis fönsterbrädor, rör eller element sticker ut från väggen, och hindrar gardinerna från att falla fritt från gardinskenan. Inga problem, i så fall väljer du bara ett längre väggfäste för din gardinskena! Här hittar du vårt sortiment av tillbehör till gardinskenor.

Psst! På bilden sitter gardinskenan med 7cm väggfästen.

VIT GARDINSKENA

Denna look skapar du med hjälp av vår vita gardinskena i komplett paket som enkelt kan kapas till din perfekta längd. Behöver du en längre skena än 200cm? Då köper du till en skarvdel, och kan då göra skenan precis så lång som du vill!

Vanliga frågor om gardinupphängning