Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Gardinexperten tipsar

Hotell-looken - så lyckas du!

Gotains filosofi är göra det enkelt, för oss betyder det generöst med tyg, böljande vågor och ett litet släp mot golvet. För att få till en lyxig hotellkänsla hemma med hotellgardiner så har vi några knep på vägen!

1. DUBBLA GARDINER

Något som kännetecknar många hotellrum är att de har dubbla gardiner, en kombination av två tyger med olika egenskaper som tillsammans ger den där lyxiga känslan av textil. Gardinen närmast fönstret är ofta en skirare variant som släpper in ljus men ändå ger ett insynsskydd, och gardinen närmast rummet är av ett tyngre tyg med ett mörkläggningsfoder.

2. VÄLJ ETT TYG MED TYNGD

Den gardin som hänger närmast rummet är den som ger rummet mest karaktär, låt denna därför vara en tjockare gardin (gärna med mörkläggning) som faller tungt och skapar vackra veck!

3. HÄNG HÖGT OCH BRETT

Ett av de vanligste knepen som hotellen använder sig av är att hänga gardiner högt och brett, det vill säga från tak till golv och att låta dem täcka en hel vägg. Detta löser du enkelt hemma genom att välja takfästa gardinskenor som får löpa längs med hela rummets bredd.

På bilden ovan är de takfästa gardinskenorna dolda bakom en kornish.

Vanliga frågor om hotellgardiner