Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Gardinexperten tipsar

Gardiner för kök

Köket är ett allt för ofta bortglömt rum när det kommer till inredning, men som med enkla medel kan förvandlas till hemmets hjärta. Vi har samlat våra bästa tips för att med hjälp av gardiner skapa ett inspirerande, funktionellt och personligt kök.

HISSGARDIN x KÖK

Hissgardiner är kökets bästa vän, då det är vanligt att man har begränsat med utrymme runt fönstren. Hissgardiner tillåter dig att täcka så mycket eller så lite av fönstret som du vill, samtidigt som den är yteffektiv, snygg och ger en ombonad känsla.

INRED MED FÄRG

Färg är ett enkelt sätt att skapa intresse i en inredning, och ett blickfång i rummet. Plocka upp färgen på dina gardiner i andra inredningsdetaljer i rummet, som tavlor, vaser eller andra accessoarer, för en tydlig och enhetlig stil.

KNEPIGA FÖNSTER?

Vissa fönster har bättre förutsättningar för gardiner än andra, men hissgardinen är den modell som passar allra flest fönster. Vare sig du har snedtak, högt i tak eller lågt i tak så tar den fram rummets bästa egenskaper.

SATSA PÅ LINNE
Att ta hänsyn till när du väljer din köksgardiner är rummets förutsättningar i form av os och ånga. Därför rekommenderar vi gardiner i linne, ett hållbart och slitstarkt naturmaterial som andas. På Gotain hittar du cafegardiner, hissgardiner och gardinlängder i 100% linne.

KNYT IHOP INREDNINGEN

Begränsa dig inte till en modell, utan prova att mixa och matcha beroende på dina fönsters unika förutsättningar. Att låta samma textil synas i flera rum skapar en röd tråd och enhetlighet i inredningen. Här ser vi hissgardiner och gardinlängder i vävd linne terracotta.

DÄMPA INTE LJUSET

I köket så vill vi släppa in så mycket ljus som möjligt, och det görs allra bäst med en skir gardin. Vår absolut tunnaste gardin är hotellgardinen, en elegant och stilren gardin i voile, som med fördel kan draperas över ett helt väggparti för maximal gardineffekt.