Meny

Gardiner & Tillbehör

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Wesselys

I hjärtat av Stockholm, inbäddad i en byggnad vars fasad bär spår av historiens penseldrag, finner vi hemmet tillhörande konstnären Alexander Wessely, inredaren Chloe Wessely och deras familj. Ett hem där varje detalj är en hyllning till skönhet och funktion, och där konst inte bara hänger på väggarna utan är en integrerad del av vardagen.


När familjen Wessely tog över lägenheten var den långt ifrån det konstverk det är idag. Med en vision om att skapa ett hem där ljusa, sobra nyanser möter noggrant utvalda konstverk, inleddes en grundlig renovering.

Det var ett projekt där varje kvadratcentimeter omsorgsfullt planerats och material valts för att spegla familjens passion för konst och design. Den sparsamma smaken genomsyrar hela lägenheten. Väggarna är klädda i ljusa nyanser, vilket skapar en perfekt bakgrund för familjens samling av konstverk. Konsten tar plats utan att överväldiga, och inredningens färgsättning är en subtil inbjudan att verkligen se och uppleva varje verk.

I vardagsrummet hänger nya benvita gardiner i bouclé, vars textur både tillför ett lager av värme och mjukhet, men som också blir en sista pusselbit som knyter ihop rummets inredning. Möblerna är få, men noga utvalda. Varje stol, varje bord, har en historia att berätta, antingen genom sin design, sitt ursprung, eller den konstnärliga process genom vilken den skapades.

I sovrummet förenas estetik och funktion i en harmonisk symfoni. Rummet är en fristad där stadens ljud mjukt tonas bort bakom mörkläggande bouclégardiner. Utöver att vara en praktisk detalj, så bidrar gardinernas textur och tyngd till en känsla av lugn och avskildhet.


Rummet är inrett med ett öga för detaljer där varje föremål inte bara är valt för sin design, utan också för sin berättelse. En sådan detalj är lampan som ståtligt pryder fönsterbrädan, en unik skapelse från en Rick Owens-modevisning. Lampan är lika mycket en skulptur som en ljuskälla, och är en perfekt konversationstartare som bär på minnen från modevärldens dynamiska atmosfär.

Chloe Wesseley, vars energi ger liv åt rummet, delar en anekdot om garderobsväggen. Bakom de diskreta dörrarna döljer sig en värld av ordning och estetisk precision. Både hon och Alexander har en passion för mode, men deras tillvägagångssätt är lika måttfullt och fokuserat som deras syn på inredning. I deras garderober finns enbart kläder i svart, en färg som för dem representerar både enkelhet och en oändlig möjlighet av textur och form. 

I barnrummet hos familjen har drömmar fått ta form i en värld där fantasi och stilfullhet möts. Här har en extravagant sänghimmel skapats, en central gestaltning som omsluter dottern Minis säng och förvandlar den till en plats för saga och sömn. Sänghimmeln är konstruerad av gardiner i vävd linne och sträcker sig från en elegant gardinkappa i taket.


Det som gör denna sänghimmel unik är inte bara dess draperingar och de tunga linnekvalitéer, utan också den hemlighet den döljer. Bakom det vackra tyget gömmer sig en extra ingång till lägenheten, en passage som familjen väljer att inte använda. Ingången är en del av hemmets historia, en berättelse som nu omsluts av linne och barnsliga fantasier.


Trots sin sagolika charm är barnrummet, likt resten av lägenheten, en avbild av Chloes och Alexanders kärlek till sobra och genomtänkta val. Färgpaletten hålls i mjuka, lugna toner som harmonierar med hemmets övriga estetik. Här, i denna prinsessdröm till rum, finns en tydlig känsla av att även de yngsta medlemmarna i familjen har en plats i det genomtänkta och konstnärligt sammanflätade hemmet.