Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Pernilla Wahlgren

I det pulserande hjärtat av Lidingö, omgivet av grönskande träd och den stillsamma närheten till havet, har ett nytt hus väckt liv i kvarteren.Ett magnifikt hem har under de senaste åren växt fram högst upp på ett berg, och det är tydligt från första anblick att här, här bor en person med karaktär.


Pernilla Wahlgrens hem är en sann reflektion av hennes personlighet och värme, och den färgstarka inredningen som genomgående går i pastellfärger som rosa och turkost har nästintill blivit hennes signum. Hemmet delar Pernilla med maken Christian, sonen Theo, och en stor matälskande familj som gärna kommer på besök. I det rymliga vardagsrummet är varje detalj noga utvald för att skapa en känsla av rymd och öppenhet. De extra långa, tunna linnegardinerna som ramar in de imponerande fönstren bär med sig en luftig känsla samtidigt som de adderar värme till rummet. De storslagna fönstren är kanske det som starkast förknippas med det väl uppmärksammade hemmet, och här är möjligheten att skydda sig mot solens strålar med gardiner avgörande för att inte leva i ett växthus under årets varma månader.

Kärleken till mat och matlagning har också gjort att Pernilla valt att göra köket, med sin öppna planlösning, till hemmets hjärta. Tack vare en enorm köksö med plats för gäster att sitta så kan varje kväll bli en teaterföreställning, där kocken blir stjärnan.

I sovrummet möts man direkt av de välvda fönstren som sträcker sig hela vägen upp i nock. De karaktärsfulla fönstren är inte bara en uppskattad källa till naturligt ljus; de är också ett arkitektoniskt element som kräver en skräddarsydd gardinlösning för att skapa en balans mellan insynsskydd och intimitet. Här syns cafegardiner i vävd linne rosa, tillsammans med en specialsydd gardinlösning anpassad för Pernillas snedfönster, i samma textil. För att undvika att gardinerna begränsar ljusinsläppet under dagtid så hålls de på plats av gardinomtag i mässing, en detalj som bidrar med lika mycket funktion som form.

Det är tydligt att det är färgen rosa som ger Pernilla energi i sin inredning, och det kontinuerligt rosa färgschemat ger också en subtil touch av lekfullhet till den eleganta miljön.

I det rosa master-badrummet som hänger ihop med Pernillas sovrum har fönstret klätts med en hissgardin i tunn linne som silar det mjuka dagsljuset. Väggarna är klädda i rosa kakel med en organisk känsla, texturen gör att de påminner om Zelliege-kakel och tar tankarna till en marockansk medina, men med en skandinavisk twist. Istället för att tävla om uppmärksamheten, kompletterar det färgstarka kaklet och den mjuka hissgardinen varandra på ett sätt som lyfter fram varje enskilt element i rummet. Då fönstret saknar fönsterfoder och istället är kaklat i samma rosa kakel som väggarna har Pernilla valt att placera hissgardinen i fönstrets niche, vilket ytterligare förstärker känslan av att gardinen är ett med resten av rummet.

Sonen Theos rum är det enda i huset som inte har rosa som accentfärg, här ser vi istället att det är harmoniskt blått som fått sätta tonen för inredningen. Även här syns en imponerande mängd fönster som bidrar till ett otroligt ljusinsläpp och skuggspel på väggarna, alla klädda i samma gardinkombination av tunn linne och mörkläggande vävd linne.

Denna gardinkombination kallas ofta för en hotell-look och gör att man kan tack vara de dubbla lagren kan välja hur mycket ljus man vill släppa in. Genom att dra för det tunnare lagret så silas solens strålar utan att begränsas och genom att dra för det mörkläggande lagret så kan man med enkelhet göra dag till natt (perfekt för en tonåring).

Vad som står tydligt genom hela hemmet är att den färgstarka inredningen har fått en motvikt i gardinernas naturliga material och färgskala. Kontraster förhöjer, och beviset har aldrig varit så tydligt som i detta ståtliga hem uppe på bergsknallen.