Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Hanna Schiller Dufva

Hanna Schiller Dufva, grundare av den antikhandel som bär hennes namn, bor i de charmiga Per-Albin-radhusen i Bromma tillsammans med sin man och son. Med en passion för antikviteter har Hanna förvandlat deras hem till en skattkammare fylld med historiska föremål, var och en mer fascinerande än den andra.

På Schiller Dufva hittar nyfikna besökare ett noggrant utvalt sortiment av handplockade objekt, kända för sin form och hantverkskvalitet. Genom att kombinera svensk design från 1900-talet med inslag från södra Europa och naturliga material, erbjuder galleriet tidlösa objekt som tillför personlighet och unikhet till moderna hem. Och hemma hos Hanna och hennes familj saknas det verkligen inte personlighet och unika detaljer; var man än tittar finns något nytt att förälska sig i.

På nedre plan möts man av en öppen planlösning där ett stort shakerbord formgivet av Børge Mogensen förenar kök och vardagsrum. Ovanför bordet hänger reproduktioner av Picassos keramiska verk från 1940-talet, vilket skapar en lekfull konstrast mot det avskalade. Genom hallen kan man se rakt igenom huset, där ljuset silas genom tunna linnegardiner och skapar en mjuk och inbjudande atmosfär. Utanför fönstren syns en perfekt liten innerstadsträdgård, och Hanna berättar att hennes syster bor bara några hus bort, vilket för tankarna till en modern version av 'Barnen i Bullerbyn'. De tunna linnegardinerna i sandfärg ramar in de stora fönstren, vilket både ger avskildhet och skydd mot solen.

Mitt i vardagsrummet står ett stort, tungt bord i travertin. Hanna förklarar att bordet oftast är tomt eftersom deras son gärna plockar med sakerna som står där, men för dagen har några av Hannas favoritföremål fått ta plats. Hennes kärlek till keramik är uppenbar, med vaser i brons och keramik i olika nyanser som pryder både soffbord och sidobord. 

Vardagsrummet rymmer också två fåtöljer, perfekt mismatched med en touch av Swedish Modern. Den ena fåtöljen är klädd i grovt linne, den andra i ett kontrastrikt mönster från Dedar. Mönstrets ulliga struktur harmoniserar med Gotains nytillskott, klotkudden i bouclé.

Sovrummet präglas av ljusa och jordnära toner, omgivna av vävda linnegardiner i benvitt. Här möts det moderna och rustika på ett balanserat sätt, med en imponerande väggbonad med gravyr av vatikanens loggior och som ger en touch av antiken. Staplar av konstböcker syns överallt, vilket tydligt visar Hannas passion för sitt hantverk. Varje rum i huset berättar sin egen unika historia, sammansatt av kärleken till antikviteter och en ständig jakt på skönhet och originalitet.

Även Hannas kontor är inrett med vävda linnegardiner i benvitt, med ett generöst släp mot golvet för en tung och textil känsla. Rummet är fyllt med konstböcker, möbler, lampor och detaljer. Det är lätt att föreställa sig Hanna när hon arbetar med ett specifikt föremål som hon upptäckt någonstans i världen, innan det hittar sitt nya hem via Schiller Dufva. Precis som i resten av huset skapar de ljusa väggarna och gardinerna en neutral bakgrund som framhäver detaljerna, vilket ger rummet en harmonisk atmosfär där varje objekt kan komma till sin rätt.