Meny

Gardiner & Tillbehör

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Filippa Von Heidenstam

Om det är någon som vi har varit nyfikna på så är det Filippa Von Heidenstam, den ena stilsäkra halvan av nytänkande PR-byrån Heidenstam Schreeb. Äntligen får vi besöka hennes våning på Östermalm och snacka gardiner, drinkar och konst.

Filippa är sen från ett möte, men man känner direkt hennes värme och tillit igenom att lämna nyckeln och låta oss köra igång med fotograferingen direkt - även om hon själv inte är på plats. Och tur är väl det, då vi behövde åtminstone en halvtimmes egentid av att gå runt och utforska tavlor, inredning och detaljer. Det märks tydligt att Filippa har ett sinne för färg och form, och att konsten ligger henne nära hjärtat.

När Filippa stormar in genom dörren berättar hon att lägenheten från början varit hennes föräldrars, och att delar av inredningen är kvar precis i deras stil. Väggfärgen som genomgående går i mjukt turkosgrönt och fåtöljerna är några exempel. Och det är precis så som vi upplever inredningen och varför vi föll som furor, den distinkta mixen av nytt och gammalt, av antikt och modernt. För att knyta ihop de olika världarna har Filippa låtit valet av gardiner bli en röd tråd genom hemmet, med vävda linnegardiner i benvitt hängandes i svart stång. En favoritkombination om du frågar oss!

I vardagsrummet är kronjuvelen en krämvit kakelugn med dekorativa ornament, som både tar för sig fysiskt och visuellt. De färgade väggarna skapar kontrast och låter kakelugnen ta för sig, och kompletteras av väl vald konst på väggarna. På flera platser hittar vi stilleben med detaljer från alla världens hörn, och vi förälskar oss i en stapel av glasunderlägg på barvagnen signerade barndomsvännen Beata Heuman. Här berättar Filippa att hon mer än gärna bjuder på en Negroni när hon har vänner på besök, och vi möts i kärleken till en god drink över ett glas vin.

Klev vi in i en italiensk taverna eller Filippas kök? Nej, vi är kvar på Östermalm, men de gamla trästolarna, vinsamlingen och textilierna kan verkligen få en att undra. Här hänger en hissgardin i samma tyg som gardinerna i vardagsrummet, perfekt för ett köksfönster där det inte finns plats för långa längder. I köket finns även en gammal köksingång med en dekorativ innerdörr i stål, och Filippa berättar att hon funderat på att gömma den bakom en gardin. Även om Gotain-teamet alltid är partiska för mer textil så enas vi om att det vore tråkigt att dölja den vackra dörren, och att den bara förstärker bistro-känslan i köket.

I sovrummet är hotellkänslan total och omfamnas av textil i två lager. Närmast fönstret hänger flortunna hotellgardiner som skyddar mot insyn och silar skarpt ljus, och mörkläggande vävda linnegardiner närmast rummet som tillåter total mörkläggning och långa sovmorgnar.

Om du som vi är mer nyfiken på Filippa och hennes dagar, så rekommenderar vi att följa henne på @flolinden!