Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Angelica Svanström

När vi kör in på Angelicas tomt så känns det lite som att vi är på semester efter att ha passerat stora åkrar och öppna fält så långt ögat når. Solen skiner, barnen är nyvakna och tufsiga i håret, och frukosten står framme på allmogebordet i köket med utsikt mot den gröna trädgården. Hit har sommaren kommit tidigare än till resten av Stockholm.

I Södertälje utanför Stockholm bor Angelica Svanström, fotograf, influencer, inspiratör och glädjespridare, tillsammans med sin familj i det hus som de ägt i många år, men nyligen byggt ut och om. Husets arkitektur har gått från traditionellt i sin originalutförande, till något som näst kan liknas till ett arkitektoniskt storverk i den tillbyggda delen. Här hittar vi takhöjder om nästan fyra meter, skarpa linjer och välvda dörröppningar.

De stora fönsterpartierna suddar ut gränsen till naturen utanför, och den prunkande skogen utanför både bjuder in och omfamnar. Tunna linnegardiner i vitt blir en perfekt inramning av vad som närmast kan beskrivas som en tavla utanför, hängandes i en svart stång i smide. I inredningen ser vi Angelicas stora intresse (och känsla) för antikviteter, design och second hand, där allt ifrån möbler till prydnadsdetaljer bär på en historia.

Kökets kronjuvel är den enorma bokhyllan som Angelica hittat på Blocket, som blivit tonsättande i hela rummet. Känslan av konstraster fortsätter, det moderna möter känslan av en lanthandel, där det på köksbänken står stora tråg med ägg och färska tomater. I trädgården utanför håller ett magnifikt utekök på att färdigställas, och man anar både en grill och pizzaugn bakom träden. Mot baksidan öppnas enorma dörrar ut mot tomten, toppade med en hissgardin i tunn linne som går ton i ton med väggarnas sandiga nyans.

Sällan har vi skådat ett så färgstarkt barnrum, där Angelica överraskat oss alla genom att kombinera gardinlängder i senap, med hissgardiner i terracotta. Och mötet mellan dessa två dova men färgstarka nyanser blev något helt otroligt! Här inne charmas byxorna av oss av Angelicas två lintottar, som ställer upp på bild och säljer både idyllen och gardinerna som riktiga proffs. Även här syns Angelicas stora intresse för möbler, auktionsfynd och hantverk, och det lilla skrivbordet i hörnet är inget undantag.

Sovrummet ligger i husets ’gamla del’, men de putsade väggarna får det att kännas som att det lika gärna kunde vara byggt igår. Här tar en enorm säng plats, och stora dubbeldörrar öppnar upp mot altanen där uteköket snart står klart. Det stora fönsterpartiet ramas in av både gardinlängder och hissgardiner, där färgen sand går igen i båda även om tygerna skiljer sig åt. Här passar vårt nya mönster Gotnoir in helt perfekt, en härlig kontrast mot rummets lugna grund.

Familjens båda badrum är klädda i microcement i en varm ton, och harmonin i att tappa upp ett bad med skogen utanför är lätt att föreställa sig. Här sitter hissgardiner i tunn linne, ett perfekt insynsskydd utan att kompromissa med ljusinsläppet. Och väl på plats så kunde vi inte låta bli att prova runt lite olika hissgardiner för att hitta den perfekta, vilken är din favorit?