Hello Home, Elin Skoglund


Hemma hos Elin Skoglund i Vasastan i Stockholm så möts vi av en lägenhet fylld av personlighet. Trots att morgonen är tidig och höstens krispighet känns tydligt i luften, så blir vi snabbt uppvärmda när Elin öppnar till en varm lägenhet där kaffet står och bryggs.

Elin har tillsammans med sin sambo gjort en helrenovering i lägenheten, med spännande färg och materialval som får oss att känna att vi lika gärna hade kunnat befinna oss i en lägenhet i Paris. Golvet är lagt i fantastiskt Chevron-mönster och taken målade i en dovt blågrön nyans, med kökets framträdande marmorö som en diamant i mitten av lägenheten.

Fotograf för alla fantastiska bilder är Helena Nord.Inspirerande Elin jobbar heltid som bloggare och influencer, men anlitas också som inredare åt privata kunder, och vi förstår varför! För att knyta ihop inredningen i de tre rum som tillsammans blir en stor, social yta har Elin har genomgående valt Gotains vävda linnegardiner i benvitt i kök, matplats och vardagsrum. På grund av takets fantastiska utsmyckningar så hänger gardinerna i en väggfäst skena, med extra långa fästen för att hänga fritt från de djupa fönsterbrädorna i sekelskiftesstil.Soffan i vardagsrummet är vintage och omklädd av Elin i ett vackert, cremefärgat Boucle-tyg. Dess runda former passar perfekt med Gotains klotkuddar, och den nya ljusblå kudden plockar verkligen upp det blå i taket!


I köket hänger Gotains vävda linnegardiner i benvitt, två stycken dubbelbredder som hänger i en väggfäst skena med fästen om 7cm. Gardinerna är upphängda med låga gardinkrokar.


Elin har lekt med bredder och höjder för att hitta en gardinlösning som är anpassad till just hennes förutsättningar, och vi tycker slutresultatet är helt fantastiskt! Vid matplatsen så hänger totalt fyra stycken gardiner i benvit vävd linne i singelbredd, för att omfamna fönstren utan att drapera för mycket av väggen. Trots att detta just nu är favoritlooken har hon har valt att sätta den väggfästa gardinskenan från vägg till vägg för att ha möjlighet att vara flexibel i gardinupphängningen, och gardinerna kan därmed flyttas längs med hela väggens bredd.I det harmoniska sovrummet så har man planerat för gardiner redan under renoveringen, vilket har gjort att det finns möjlighet att gömma gardinskenorna bakom stuckaturen i taket. Detta innebär att stuckaturen vid fönstret medvetet har placerats längre ut i rummet, för att skapa en glipa där två takfästa gardinskenor monterats bredvid varandra.

I sovrummet har Elin valt gardiner i två lager för att få till känslan av en riktig hotellupphängning, med ett skirt och ett mörkläggande lager. Närmast fönstret hänger Gotains tunna linnegardiner i Sand, och ut mot rummet hänger Gotains mörkläggande sammetsgardin i färgen beige.

Upphängningen i sovrummet består av två stycken gardiner i singelbredd i tunn linne i färgen sand, och två gardiner i singelbredd av Gotains mörkläggande sammetsgardiner i färgen beige. De hänger i takfästa gardinskenor monterade parallellt med varandra, och i låga gardinkrokar.


Sno stilen av elin!

fr. 849.00kr
+
fr. 1,449.00kr
+
Elegant och stilrent!
fr. 469.00kr
+
fr. 2,249.00kr
+
Tidlöst och tungt fall!