Meny

Gardiner & Tillbehör

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Micha Wissén

Det är omöjligt att inte börja ett besök hemma hos Michaela Wissén utan att kasta sig handfallet på golvet, där den lilla hunden Willow möter alla besökare som om de är hennes bästa vän. Så där låg vi, i en hög på golvet tillsammans med Willow, och vinkade till Micha på avstånd.

Michaela Wissén är fotograf, influencer och vid det här laget, även upptäcktsresande med tanke på de fantastiska platser som hennes fotograferande tar henne till. Att följa hennes sociala kanaler är som att för en stund flyttas till en ny värld, där hon dokumenterar människor, kultur, mat och resor med en upplevd enkelhet och fångar en känsla som få lyckas med. Men idag fångade vi henne hemma i lägenheten som hon delar med mannen Andreas och den knappt 20cm höga godbiten Willow, och vi var så spända på att se gardinerna och slutresultatet.

Vi besökte faktiskt Micha och mannen Andreas lägenhet redan i våras för att göra storslagna gardinplaner, men då var hemmet långt ifrån det vi möts av idag. Kök och badrum skulle renoveras, och fler dörröppningar än vi kunde räkna täcktes av plast och damm. Så ser det minst sagt inte ut idag, då både kök och badrum blivit riktiga blickfång och bidrar till lägenhetens varma och inbjudande känsla.

Lägenhetens ena sida består av tre rum i fil, kök, vardagsrum och matplats, som alla släpper in ljus genom sina tidstypiska sekelskiftesfönster. För att knyta ihop rummen är de alla målade i en varm vit ton, och har klätts i samma textil, vävda linnegardiner i färgen sand. Både matsal och vardagsrum är draperade i gardinlängder hängandes i svarta gardinstänger, en klassiskt elegant look, medan köket istället har fått en hissgardin i samma tyg. Tillsammans med de ljusa väggarna så blir de en harmonisk och perfekt kanvas för inredningen, där en tydlig röd tråd av färg knyter ihop de olika rummen.

I sovrummet deltog vi i stora debatter kring färg på mörkläggningsgardiner senast vi var här, där team Gotain enhälligt röstade för färgen Khaki. Även Michaela var sugen, men samtidigt rädd att det skulle bli för mörkt. Idag ser vi att det blev precis så fint som vi hade sett framför oss, och tack och lov håller både Michaela och Andreas med oss!

Här hänger gardinerna i en väggfäst gardinskena, och fyra gardiner i singelbredd draperar tillsammans alla fönster längs väggen. Det är lätt att skrämmas av en mörk färg, men i kombination med ljusa väggar så skapar det snarare en välkommen kontrast och intresse i inredningen.

Gillar du också Michaelas och Andreas gardinlook? Här hittar du allt du behöver för att återskapa looken!