Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Lina Laurin

Att besöka Lina Laurins hem i Bromma känns som en unik möjlighet att kliva in bakom kulisserna i en inredningsälskares godisbutik fylld till bredden av tidlös belysning. Vilka pjäser är egentligen hennes favoriter och fått plats i Linas eget hem?


Lina Laurin, grundaren av Studio Laurin, har skapat sig ett namn inom inredningsvärlden med sin passion för antik belysning. Många känner nog till henne tack vare de storslagna taklamporna i italienskt Murano-glas som pryder exklusiva hem och inredningsmagasin, men hennes passion för antikviteter och belysning stannar inte där. Med ett skarpt öga för detaljer och en fingertoppskänsla för kvalitet har Laurin byggt upp sitt företag kring visionen att återuppväcka det tidlösa arvet hos klassisk belysning.

När man kliver in i hallen möts man omedelbart av den imponerande takhöjden och de storslagna takfönstren, rummet badar i naturligt ljus. En vävd linnegardin i varm sandfärg hänger från en french-rod-upphängning och avskärmar hallen från nedervåningen på ett elegant sätt. Väggarna är prydda med konstverk, och ett stort vitrinskåp visar stolt upp Linas favoritkeramik.

I trappan mot undervåningen sitter två vägglampor i Murano-glas som skapar effektfulla skuggor på väggarna. Kärleken till Murano syns tydligt i Studio Laurins sortiment, där man hittar man allt från magnifika taklampor till eleganta bordslampor, alla tillverkade med samma omsorg och precision som när de först skapades i de venetianska glasverkstäderna. Varje pjäs väljs ut personligen av Lina, ofta från små auktioner och antikhandlare runt om i Europa.

Väl inne i vardagsrummet möts vi av värme och färg. Här berättar Lina att hon nyligen målat om rummet från en rosa ton. Det rosa behölls dock i den platsbyggda bokhyllan, medan resten av rummet fick en mer neutral nyans för att ge detaljerna utrymme att synas. Vid de stora 30-talsfönstren hänger vävda linnegardiner i senap, en kulör som både smälter in och tar för sig på samma gång. En Halyard Flagship-fåtölj stannar oss alla i steget, och det är just denna mix av vintage, antikviteter och modern design som gör att vi älskar Linas hem.

Nyligen hemkommen från blomsteraffären kommer Lina med fång efter fång av blommor i lila toner, vilket passar perfekt med de djuplila luktärter som vi själva haft med oss. Vi enas om att kombinationen av lila och gult är en ny favorit, och ger senapsfärgen i gardinerna ännu mer uppmärksamhet.

Matsalen ramas in av gröna toner, där vävda linnegardiner i khaki mjukt harmoniserar med matgruppen i trä. Mitt i rummet, över det massiva matbordet, hänger naturligtvis en av Linas imponerande takkronor, tillverkad i italienskt Murano-glas, och kastar ett varmt, mjukt sken över hela scenen. Bordet omges av eleganta stolar designade av den danska formgivaren Niels Otto Møller, vars böjda linjer och rena träytor bidrar till en subtil skandinavisk elegans. Kombinationen av gröna gardiner, den konstfullt utformade takkronan och de tidlösa danska stolarna skapar en atmosfär som känns både sofistikerad och inbjudande.

Köket i shakerstil, berättar Lina, har många år på nacken men känns lika aktuellt och tidlöst idag som när det först installerades. De rena linjerna och det hantverksmässiga utförandet ger rummet en klassisk charm som aldrig går ur tiden. Fönstret, som vetter ut mot trädgården, pryds av en klassisk, veckad cafégardin i tunn linne, vars mjuka skimmer fångar upp de gröna tonerna från både matsalen och naturen utanför. Kombinationen av shakerstilens enkelhet och gardinens traditionella detalj bidrar till en harmonisk atmosfär som binder samman köket med resten av hemmet på ett naturligt sätt.