Meny

Gardiner & Tillbehör

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Matilda, Hampus & Bob

När Matilda klev in på Gotains showroom en dag i mars 2020 så blev hon en av de absolut första att bli en del av Gotain-familjen. Som den positiva, varma och trygga person Matilda är så blev hon snabbt en otroligt viktig del av teamet. Vi har besökt Matilda, Bob och Hampus i den nyrenoverade lägenheten i Vasastan.

Matilda och Hampus hade under en längre period letat efter en lägenhet på bottenvåningen, då de har två katter som rör sig fritt både inne och ute. Det kan vara en utmaning att bo på första våningen, och framförallt när fönstren vätter ut mot gatan i en storstad. Det är viktigt att ge ljuset bästa möjliga förutsättningar att nå in i lägenheten, samtidigt som man vill ha ett insynsskydd mot nyfikna blickar utifrån. Matilda har jobbat som Showroom Manager på Gotain, så lösningen låg nära till hands för henne - hotellgardiner!

Att valet föll på just hotellgardinerna genomgående i hela lägenheten skapar en enhetlighet i inredningen, längs med en hel vägg i vardagsrum och kök och i kombination med en mörkläggande sammetsgardin i sovrummen. Matilda har låtit gardinerna sväva över golvet, av praktiska anledningar då tre av fem familjemedlemmar i dagsläget (2 katter + Bob, 1år) rör sig på golvnivå, även om hon själv älskar känslan av ett tungt släp.

De lättsamma hotellgardinerna kontrasteras av den starkt mönstrade köksön i marmor. I köket så har Matilda valt att kombinera två olika utföranden på köksfronterna, en trälucka och en cremevit lucka. Med enbart en mörk trälucka så hade risken varit stor att hela köket upplevts mindre, men genom balansen med den ljusare luckan så upplevs hela köket luftigt, modernt och inbjudande.

Matilda och Hampus har ett stort intresse för design, både i mode och inredning, något som verkligen återspeglas i deras gemensamma hem. Matbordet i marmor är inropat på auktion, och matchas med matbordstolar i stål och sammet från danska Menu.

Kontrasterna mellan det mörka och det ljusa är ett genomgående tema i inredningen, och när det blev dags för gardiner så valde man faktiskt att ta ner existerande vita gardinskenor för att ersätta dessa med svarta skenor. Det svarta plockas även upp i soffbordet, även detta ett vintagefynd, som med sin avlånga form tar stor visuell plats utan att begränsa passagerna i rummet.