Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Lovisa Häger

Lovisa är inredaren som kanske är mer bekant under namnet ’An Interior Affair’, men ber man henne beskriva sig själv så kastar hon även in titlar som serie-renoverare, stylist, bloggare, och kanske den viktigaste hatten av alla, som kreativ chef på Gotain.

Hennes senaste inredningsprojekt är den egna lägenheten på Kungsholmen som hon och hennes sambo köpte i våras, som de efter några månaders renovering äntligen kunde flytta in i samma sommar. När köpekontraktet skulle skrivas på så hade Lovisa faktiskt inte ens sett lägenheten i verkligheten, hon beskriver det som minst sagt nervöst första gången hon skulle kliva över tröskeln till den lägenhet som då redan var inköpt!

Intrycket var blandat. Både Lovisa och hennes sambo såg absolut potentialen i den nedgångna sekelskifteslägenheten, men projektets omfattning blev tydligt först när de fick se den i verkligheten. Väggar behövde både rivas och byggas upp för att skapa en mer genomtänkt planlösning, under laminatgolv hoppades de på att hitta originalgolv i trä, och alla ytskikt behövde en stor dos kärlek. 

Köket har varit ett av de större projekten i lägenheten, framför allt i utmaningen att få till ett socialt och unikt kök på en liten yta – utan att kompromissa med varken arbetsyta eller förvaring. ’Något som jag verkligen har tagit med mig under våra renoveringar är hur mycket värt det är att ha tillräckligt med plats i köket, både för att kunna laga mat men också för att bara kunna umgås. Vi valde därför exempelvis en extra bred spis och diskho, men la lika mycket vikt vid att det skulle finnas någonstans att sitta med att glas vin som sällskap till den som lagar mat!’

Väggarna i hela lägenheten är målade i putsfärg som ger en en ojämn och strukturerad yta, och köket är inget undantag. De kalkade väggarna ger en nästintill rustik känsla, vilket möts upp av den mer moderna, starkt mönstrade marmorbänkskivan, något som vi förstår har varit tanken i hela inredningen. Släta material som möter strukturerade, mönstrat möter enfärgat, rustikt som möter elegant och nytt som möter gammalt, det är tydligt att Lovisa gillar att blanda. Det senaste inköpet till lägenheten är den tavla som fått ta plats på hyllan i köket, en avbildning av en kvinna i varma, orangea toner inropad på auktion under hösten.

Efter att ha tagit sig an mängder av inredningsprojekt under åren, både privat och för att hjälpa andra så har Lovisa lärt sig att en tydlig plan är nyckeln till ett enhetligt slutresultat.

‘Att göra en moodboard över saker man gillar, från färger till möbler till bilder som bara förmedlar en känsla! Först efter att man har samlat ihop en stor hög med inspiration kan man sätta sig ner och analysera dem och försöka se varför man har valt just dessa bilder. Finns det en tydlig dragning till en specifik färgskala? En typ av arkitektur? Profil på köksluckor? Jag tror att de flesta har en mer tydlig inredningskänsla än vad man kan tro, det gäller bara att locka fram den och förstå den´.

För att komplettera de rustika väggarna så har Lovisa genomgående valt vävda linnegardiner, men i olika toner de olika rummen. I vardagsrum och kontor hänger vävda linnegardiner i benvitt, medan sovrummet med sin något mörkare och varmare kulör, hänger färgen sand. I alla rummen är gardinerna främst dekorativa, och hänger fast parkerade vid sidorna av burspråken i svarta gardinstänger. Lovisa berättar att den textila känslan var det absolut viktigaste i valet av gardiner och upphängning, snarare än funktionen att kunna dra dem fram och tillbaka.