Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Lina Paciello

Lina Paciello är allas vår inspiration när det kommer drömmen om livet på landet och inreda med känslan av ett sydeuropeiskt farmhouse. Den enda skillnaden - med ett hem utanför Stockholm. Lina och familjen har under det senaste året förvandlat sin trädgård till ett självförsörjande lantbruk i miniformat, med allt från gula, röda och gröna tomater till salvia och stora pumpor, redo att plockas.

Drömmen att vara nära naturen har alltid varit närvarande hos Lina, och speglar sig även inredningen, där material som trä, linne och sten sätter tonen. Matsalen, som denna dag dränks i solsken, omges av tunna linnegardiner i vitt som sirlar ljuset till vackra mönster på golvet. För att förstärka den avslappnade och naturliga stilen hos Lina, så har gardinerna ett generöst släp mot golvet.

I huset utanför Stockholm bor Lina tillsammans med familjen, sin man, son och dotter, och det senaste tillskottet är hunden Nando, som Lina adopterat efter en resa utomlands.

Utöver att jobba som kreatör så driver Lina flera företag, alla med fokus på hållbarhet. Gröna Gredelina erbjuder sina kunder tidlösa och praktiska hushållsprodukter för det hållbara hemmet, och ÛNE Atelier, Linas senaste passion, kurerar och presenterar vintagepjäser inom hem och inredning. Man kan säkert säga att Linas passion för hållbarhet, vintage och naturmaterial genomsyrar allt hon gör, från företagande till inredning.

Vardagsrummet som ligger i anslutning till matsalen har, precis som matsalen, svarta gardinstänger. Ett enkelt knep för att knyta samman de två rummen. Här hänger tunna linnegardiner i sand, med ett ännu mer generöst släp (ca 5cm), och den sandfärgade tonen ger värme och bjuder in till samling. Det svarta i gardinstången har Lina plockat upp i andra inredningsdetaljer, vilket ger en elegant kontrast mot den naturliga känslan i textilierna.

I ett rum med snedtak så dyker det ofta upp en mängd frågor i samband med gardiner, och Lina har levererat med bravur. Även i rum med lägre takhöjd så finns det knep för att förstärka och förhöja takets höjd och rymden i rummet, där det första är att sätta gardinstången så högt upp som möjligt på väggen.

Vi rekommenderar ofta att låta gardinstången sticka ut ca 30cm på varje sida om fönstret för att gardinerna ska kunna dras åt sidan. Då Lina valt en skir gardin så släpper den in ljus även draperad framför fönstret och lika mycket plats vid sidan av blir därför inte nödvändigt. För dig som också önskar en skirare gardin i sovrummet så kan du gömma en mörkläggande rullgardin bakom, för en tunn känsla utan att kompromissa med långa sköna sovmorgnar.