Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello (again) Home, Jana Heinrici!

Varje gång vi hoppar in i bilen mot Uppsala för att hälsa på Jana Heinrici, influencer, entreprenör och glädjespridare, så vet vi att vi har en fartfylld dag framför oss. Jana var en av de första att kasta sig över våra nya färgstarka gardiner, något som känns som en perfekt match med tanke på hennes färgstarka personlighet!

I Janas vardagsrum är förändring inget ovanligt, men där gardiner och väggfärger tidigare gått i neutrala toner, är det nya inslaget av senap en stor och välkommen kontrast. Gardinerna i vävd linne ger både en känsla av natur och värme, och balanseras upp fint av de formstarka möblerna och marmoreringen i soffbordet. Mjukt möter hårt, enfärgat möter mönster - det som oftast behövs för att skapa intresse och djup i ett hem. Gardinerna är upphängda i en svart stång som löper längs med hela rummets bredd, ett knep för att knyta ihop fönstren och skapa en enhetlig känsla i inredningen.


Att jobba med kontrastfärger är inget som Jana är blyg för, och den starka senapsfärgen i sammetsgardinerna kan vara den ultimata partnern till den dova petroleum-nyansen av blått på väggarna. Färgerna tar verkligen fram det mesta ur varandra, och trots sin skarpa kontrast så är känslan balanserad. Att jobba med motsatsfärger är ett enkelt sätt att ta ut svängarna, kika på ett färghjul så ser du själv!

För en lyxigt ombonad känsla så valde Jana att komplettera med hissgardiner i samma ton, men denna gång i vävd linne. Att blanda material istället för färger är ett enkelt sätt att ’miss-matcha’, utan risken att färger skär sig, och det ger en härlig dynamik och intresse.

Djupa varma toner är ledord för oss på Gotain när vi tar fram nya produkter, och den nya tonen av Terracotta har blivit en favorit hos hela teamet. I köket hos Jana matchade längder av vävd linne vid matbordet med en hissgardin i samma tyg i köket.