Meny

Gardiner & Tillbehör

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Valerie Aflalo

Att komma hem till modedesignern och entreprenören Valerie är verkligen som att kliva in i en lugn oas, med ljusa färger och luftiga miljöer. Huset är ombyggt från grunden, där hon och familjen har skapat sin dröm om ett elegant och inspirerande hem, där inne möter ute med stora industrifönster mot den prunkande trädgården.

Valerie själv är precis lika stilsäker som det mode-emperium som bär hennes namn, och vi välkomnas in i ett hem som har lika mycket känsla av nybygge som att det stått där i många år. Och det är ju faktiskt nästan precis det som har hänt, då Valerie och familjen köpte huset i en helt annan stil än det som står här idag, med en historia som går tillbaka ända till 70-talet.

När Valerie köpte huset så var det med en långsiktig plan för hela familjen, och renoveringen för att få det precis som de ville tog nästan ett och ett halvt år. Och även om husets form redan då skvallrade om att det inte låg allt för långt från husets framtida potential, i en mycket mer modern klädsel med industriella inslag. Takbjälkar inmålade i vitt ger en något rustik touch, och tar oundvikligen tankarna med sig mot medelhavet, något som förstärks ytterligare när de stora glasdörrarna öppnas upp mot trädgården.

Att kontraster är en grundpelare i inredning sitter nog i ryggmärgen för de flesta, men det är sällan man ser ett lika klockrent textboks-exempel som hemma hos Valerie och familjen. De skarpa formerna i arkitekturen tillsammans med de svarta, industriella fönstren kompletteras av tunna linnegardiner i sandton med en texturerad, naturlig känsla. Genom att välja gardiner i dubbelbredd så får man till generösa vågor. Den tunna väven värmer upp både matplats och kök, utan att ta ifrån känslan av trädgården precis utanför.