Meny

Gardiner & Tillbehör

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello Home, Lisa Tellbe

Hemma hos Lisa Tellbe på Gärdet så möts vi av ett hem långt ifrån funkis-stilen som man ofta kan förvänta sig av området. Här möts vi av enorma fönster från golv till tak, gedigna trägolv, och detaljer i form av Chanel-skor och Hermes porslin som avslöjar Lisas modeintresse.

I den ljusa lägenheten bor Lisa tillsammans med sin sambo John, och de berättar att lägenheten köptes många år innan inflytt. Pandemin försenade bygget, och de hade inget val än att snällt vänta på att lägenheten skulle färdigställas. Det första rummet vi tar oss an är sovrummet, där juvelen är den enorma sängstommen i trä och grön sammet som sätter tonen för inredningen. Känslan är modern och luftig men gedigen och jordad tack vare den genomgående gröna tonen som plockas upp i konst, möbler och detaljer. Lägenheten omringas av en enorm terass som löper längs med både sovrum och vardagsrum, och här hänger hotellgardiner från golv till tak för att sila ljus och skapa ett insynsskydd.

I sovrummet hänger hotellgardiner i kombination med mörkläggande vävda linnegardiner i benvitt, som en tidlös kuliss som tillåter kreativa Lisa att leka med färg och form. För fotograferingen har vi tagit med oss lite kuddar att prova, och vi stannar alla upp när kuddarna i senap landar i sängen. Mönstret Gotnoir med bas i senap är en perfekt match med Lisas gröna detaljer!

I vardagsrummets inredning sätts tonen av de skira gardinerna, och kontrasteras av formstarka möbler, som soffbordet i rotfaner och soffans brutalistiska design. Pricken över i blir den senapsfärgade klotkudden som plockar upp mattans varma nyanser, och de fantastiska blomsterkonstverk som är spridda över lägenheten.

Mellan vardagsrummet och köket får hotellgardinena löpa utan slut, som en osynlig barriär mot världen utanför, och Lisa berättar att hon uppskattar dem lika mycket på en regnig dag som en solig. På sommaren tar de tunna gardinerna väldigt mycket av den direkta solen, och på vintern så kan man luras att vädret kanske inte är precis lika grått som verkligheten visar.

I hemmets öppna planlösning så knyts matplats och kök ihop i ett, och där köket är nytt och vitt så har matgruppen i teak många år på nacken. Att introducera just möbler med en historia i en nyproduktion är ofta nyckeln till att skapa en personlig, varm och hemtrevlig känsla, något som Lisa och John verkligen har lyckats med!