Meny

Gardiner & Tillbehör

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Hemma Hos

Hello (again) Home, Emelie Ekman

Emelie och hennes familj bor sedan drygt ett år i Nacka utanför Stockholm. Den nyrenoverade villan ger känslan av ett case study-hus i Los Angeles med sina stora fönster och raka linjer. Är vi fortfarande i Stockholm?

Att vardagsrummet är husets juvel råder det inga tvivel om när vi kliver över tröskeln till den moderna villan, med sin dubbla takhöjd och stora glaspartier som låter oss ana skogen på andra sidan. En öppen spis i hörnet gör det till en favoritplats för familjen, oavsett årstid, och de tunna hotellgardinerna som täcker varje centimeter av väggen får de stora fönstren att kännas ombonade och varma. Husets tidigare ägare lät gardinernas skenor löpa i höjd med fönstren, men Emelie och sambon Sonny stack ut hakan och valde att låta gardinerna gå hela vägen upp till taket för att ytterligare förstärka känslan av rymd i rummet.

Vardagsrummet går i mjuka toner av sand, perfekt i linje med de skira gardinerna, och kontrasteras av vinröda detaljer. En klotkudde och pläd i djupt och varmt vinröda toner skapar intresse och dynamik, utan att färgerna tar över. Här möter trädetaljer glas och stål, och de moderna möblernas former speglas i arkitekturen.

Att låta hotellgardinerna fortsätta utan slut från vardagsrum till kök är en enkel detalj, men som får de båda rummen att knytas ihop på ett harmoniskt sätt. Här har även hörnet draperats med textil, för att skapa en sömlös känsla mellan rummen. Utanför köket så gömmer sig en enorm altan, och Emelie rör sig som en sensommardröm genom gardinerna för att hämta in syrener från buskarna utanför.

Emelies dotter Sigrid har turen att välja på två rum när det är dags för lekstund, och som den barnrumsfavorit vi vet att det är, så har valet av gardiner här fallit på hissgardinen. I lekrummet hänger den vävda linnegardinen i sand, medan sovrummet fått samma gardin i rosa. Att rosa är dotterns favoritfärg ser vi bevis på i båda rummen, där detaljer och kläder mer än gärna har inslag av puderrosa nyanser.

På övervåningen, utöver sovrummen, finns även parets kontor som med sin glasvägg har utsikt över vardagsrummet nedanför. Att gardinerna går hela vägen upp till taket gör att de nästan får dubbla användningsområden, och klär kontoret ovan med textil lika mycket som vardagsrummet nedan. Att kunna ha ett kontor hemma har varit ovärderligt då både Emelie och Sonny jobbar hemma några dagar i veckan, och den öppna känslan som glaset ger gör att man kan ha ett öga på nedervåningen samtidigt som man jobbar.