Frågor och svar om din beställning

Allmänna villkor, leverans, retur, betalning.

Genom att lägga en order hos gotain.com garanterar du att du är minst 18 år och accepterar att nedan villkor gäller för samtliga ordar som placeras. Vid frågor hänvisar vi dig till info[@]gotain.com – tveka inte att höra av dig, vi hjälper mer än gärna till!

Så här beställer du kostnadsfria gardinprover.

Beställ kostnadsfria gardinprover direkt hem till dörren med några enkla klick. Proverna är perfekta verktyg för att se nyanser och känna på materialet. Jämför med din väggfärg och större möbler hemma. Vi skickar ut proverna samma dag. Skulle du ha några frågor så hjälper vi gärna till.

Ta mig till gardinproverna!

Så här beställer du gardiner längre än 310cm.

Inga problem att enkelt beställa gardiner i vilken längd du önskar! På hemsidan kan vi ta emot ordrar på gardiner upp till 310cm, så vill du beställa längre är du varmt välkommen att maila oss på info@gotain.com. 

Behöver du köpa till några tillbehör?

Gardinerna sälj styckevis och utan några extra tillbehör. Gotain erbjuder dock en komplett lösning för din gardinupphängning, alla tillbehör hittar du här.

 

Så här beställer du gardinskena.

Alla Gotains gardinskenor kan fästas i så väl vägg som tak, och säljs i kompletta paket om 150 eller 200cm. För dig som behöver en längre gardinskena är detta enkelt löst genom att kombinera flera gardinskenor som sätts ihop med hjälp av en skarvdel. 

Gardinskenor hittar du här

Skardelar hittar du här

Så här beställer du en längre gardinskena/stång än 200cm.

För dig som behöver en längre gardinskena är detta enkelt löst genom att kombinera flera gardinskenor som sätts ihop med hjälp av en skarvdel. 

Gardinskenor hittar du här

Skardelar hittar du här. Denna produkt gäller även som skarvdel för gardinstång. 

Behöver du hög eller låg gardinkrok?

Välj låga gardinkrokar för upphängning i gardinskena, eller höga om gardinen ska hänga i gardinstång.

Gardinkrokarna kombineras enkelt med såväl glid i gardinskenor som med ringar i gardinstänger.

Gardinkrokar hittar du här

Behöver du gardinvikter?

Alla Gotains gardiner är försedda med fickor nedtill, här lägger du dina gardinvikter. På så sätt hjälper du gardinen att falla snyggare mot golvet och få ett jämnare fall. Med hjälp av denna lilla detalj så får du ett finare helhetsintryck.

Gardinvikter hittar du här.

Så här kan du betala för ditt köp.

Betalning gör du enkelt och säkert med betaltkort/kreditkort (Visa, Mastercard, American Express) eller via faktura/delbetalning med Klarna. Det går också jättebra att betala med swish!

Handlar du utanför EU och har funderingar över moms eller frakter, tveka inte att höra av dig så svarar vi på eventuella frågetecken info[@]gotain.com

För dig som lagt beställning i showroom eller över mail gäller 30dagar netto från accepterad offert. 

Gardinplanering - själv eller tillsammans!

Oavsett om du vill ha hjälp av en gardinexpert eller mäter och hänger själv, så finns vi här för dig. Vår rådgivningstjänst är tillgänglig för alla, oavsett var du bort! Bor du i Stockholm så erbjuder vi hjälp med mätning, montering och upphängning.

Här bokar du gardinplanering

Vad händer efter att jag har lagt min order?

Efter lagd beställning får du ett bekräftelsemail som sammanfattar produkterna i din order. Leverans beräknas på tre veckor. 

Gardiner och tillbehör skickas från separata platser, och kommer därför i två olika leveranser. Det är därför helt normalt att du får två paket från Gotain!

Sno stilen - Jana Heinrici!

Så här snor du enkelt stilen av inredaren och influencern Jana Henrici!

 

Sno stilen - Louise Hjorth!

Så här snor du enkelt stilen av inredaren Louise Hjorth!

Sno stilen - Valerie Aflalo!

Så här snor du enkelt stilen av modedesignern Valerie Aflalo!

Sno stilen - 34kvadrat!

Så här snor du enkelt stilen av influencern 34kvadrat (Emelie Ekman)!

Sno stilen - Lisa Olsson!

Så här snor du enkelt stilen av stilikonen och smyckesdesignern Lisa Olsson!

När kommer min beställning?

Varje kund är lika viktig för oss på Gotain, därför sys och skickas alla beställning i tur ordning och vi gör allt för att skicka ut din beställning så snart som möjligt. Estimerad leveranstid är normalt 3veckor från lagd beställning. Har du inte mottagit en spårningslänk efter 3veckor är du välkommen att kontakta kundservice på info@gotain.com så hjälper vi dig! 

Har du beställt en servicetjänst med montering eller upphängning i samband med din gardinbeställning? Då gäller totalt 5-6veckors leveranstid. Detta för att hitta en tid och dag som fungerar för själva installationen.

Hur levereras gardinerna?

För oss är det viktigt att göra det så smidigt som möjligt att beställa skräddarsydda gardiner vilket innebär att vi skickar de flesta ordrar direkt till ditt närmsta postombud så du kan hämta paketet när det passar dig. För leveranser av större ordrar / företagskunder så skickas gardinerna med hemleverans. För samtliga leveranser får du som kund hos oss först en spårningslänk via email och sedan en sms-avisering.

Hur levereras gardinstång / skena?

För dig som beställer gardinskena eller gardinstång som är 200cm eller längre så gäller alltid hemleverans. Detta för att du ska slippa bära otympliga paket.

Kan jag hämta min beställning i butik?

Du är varmt välkommen att hämta din beställning hos oss på Gotain. Vårt showroom hittar du på Döbelnsgatan 53. Kontakta oss om du vill hämta paketet i butiken så hjälper vi dig! 

Hur fungerar leverans om jag bokat med montering?

För dig som beställt vår servicetjänst med montering – oroa dig inte över någon leverans. Vår hantverkare tar med sig både gardiner och tillbehör inför monteringen.

Vad händer om jag inte hämtat ut / tagit emot min beställning?

Obs – hämtar du ej ut ditt paket inom 2 veckor hos ombudet så kommer paketet skickas tillbaka till Gotains Ateljé i Skåne. Du är fortfarande betalningsskyldig för de skräddarsydda varorna. Vill du att vi skickar ut leveransen på nytt hör av dig till info[@]gotain.com så hjälper vi dig.

Kan jag ändra leveransadress?

Har du angivit fel adress eller vill byta leveransinformation? Vi gör vårt bästa för att hjälpa dig med detta fram tills att paketet har skickats. Har du redan mottagit en sändingslänk / info så betyder detta att paketet redan gått iväg. En adressändring är då inte möjligt. Då gäller information som du hittar under rubriken “Vad händer om jag inte hämtat ut / tagit emot min beställning” 

Kan jag göra förändringar eller avbeställa min order efter att den är lagd?

Förändringar i din order måste göras inom 24h från lagd order för att dessa ska kunna efterföljas av vår ateljé.

Avbeställning av din order måste ske senast 24h efter lagd order, då sömnaden annars hinner påbörjas.  

Kan jag returnera skräddarsydda gardiner?

Vänligen notera att samtliga gardiner är skräddarsydda efter kundens exakta mått, vi kan därför inte ta varor i retur då de är producerade just efter din beställning.

Kan jag returnera tillbehör?

14 dagars returrätt gäller för samtliga tillbehör. Förpackningen ska vara obruten. För att få retursedel mailar du order[@]gotain.com. Pengarna sätts in på samma konto som betalningen utförts via, exklusive priset för den bokade returfrakten. För mer information kring just din retur – hör av dig till oss så hjälper vi till!

Vad gäller för reklamation?

Vi vill alltid leverera våra produkter med högsta kvalité. Om din beställning var defekt när du fick den, ber vi dig att starta en reklamation så snart felet uppmärksammats. Skador som är ursprungliga och uppkommit inom två månader, är produktionsfel och anses som en reklamation. Notera vid “icke godkänd reklamtion” av gardin/ gardiner som är korrekt sydd i beställd längd och utan produktionsfel så debiteras en serviceavgift på 299kr/ gardin för att skicka ut på nytt till dig. 

Beskriv felet eller skadan så utförligt som möjligt och bifoga bilder på skadan. Detta för att vi ska kunna bedöma ditt fall så bra som möjligt. Vi tar sedan kontakt med dig så fort vi kan för eventuell ersättning eller retur.

Har du fått ett godkänt reklamationsärende skickar vi en retursedel till dig, denna är måste nyttjas inom 30dagar – därefter förfaller reklamationsärendet. Vid utbetalning sker detta inom 30 dagar från att returen är mottagen. 

Normalt slitage och produkter äldre än två år är inte en reklamation. 

Hur betalar jag?

Betalning gör du enkelt och säkert med betaltkort/kreditkort (Visa, Mastercard, American Express) eller via faktura/delbetalning med Klarna. Det går också jättebra att betala med swish!

Handlar du utanför EU och har funderingar över moms eller frakter, tveka inte att höra av dig så svarar vi på eventuella frågetecken info[@]gotain.com

För dig som lagt beställning i showroom eller över mail gäller 30dagar netto från accepterad offert. 

Personlig information

All personlig information, så som namn och adressuppgifter används enbart för att hantera din beställning, betalning och leverans. Ingen data du uppger hos Gotain förs vidare till 3:e part.

Integritetspolicy

Vår integritetspolicy finner du här

Copyright

Alla produkter och designer tillhör exklusivt Gotain AB, 559065-5642