Meny

Alla produkter

Servicetjänster

Guider

Inspiration

Installationsguide

Så gör du: Montera gardinskenor

Att få till en vacker och minimalistisk gardinupphängning är något som alla kan göra och till detta rekommenderar vi en gardinskena. Gotains gardinskenor kommer i kompletta paket med fästen, glid och stopp, och kan enkelt anpassas till ditt rum.

ANPASSA LÄNGDEN

Behöver du en annan längd på din skena än våra fasta längder? Inga problem, du kan enkelt kapa och skarva skenan för att få till ditt rätta mått!

Vill du att vi kapar skenan åt dig? Inga problem, bara lägg till ‘kapning‘ i köpet! Behöver du en längre skena? Med hjälp av en skarvdel så kan du enkelt skarva ihop flera skenor till en längre. 

MONTERA FÄSTENA

Alla Gotains gardinskenor i kompletta paket kommer med fästen som passar till både vägg och tak. Du monterar enkelt fästena i taket eller väggen med plugg och skruvar som passar din vägg/taks förutsättningar.

Behöver du längre väggfästen? Här hittar du alla våra väggfästen i olika längder.

FÄST SKENORNA

På vägg/takfästet sitter en liten ‘spak’, den ska peka nedåt för att kunna haka på skenan. När skenan är placerad rätt, så är det dags att fixera och låsa skenan på plats. Detta gör du genom att dra den lilla spaken 90 grader upp mot sidan. Du lossar enkelt skenan genom att dra spaken tillbaka till utgångsläge.

Vanliga frågor om att montera gardinskenor