Hissgardiner – en räddare för kök och badrum

Hissgardiner – en räddare för kök och badrum

AV     05 MARS 2019

DELA: FACEBOOK I PINTEREST

Under (tidiga) våren så har vi jobbat hårt med att ta fram den perfekta hissgardinen som komplement till vårt övriga sortiment, och nu börjar vi verkligen närma oss! I och med detta så har vi också grottat ner oss i inspiration gällande just hissgardinen, och såklart kände vi att vi behövde dela den med er!

De vanligaste rummen där man ser hissgardiner är kök, badrum och barnrum, alla miljöer där en vanlig gardin kanske inte är optimalt. Långa längder bland matos, fukt och starka barnnypor förstår man gaska snabbt kan bli problem! Och där har vi ju ett fantastiskt alternativ i form av hissgardinen, som fortfarande ger en ombonad, mjuk och textil känsla, men är mycket mer diskret och subtil.

Så vackert här hemma hos Athena Calderone i badrummet i lägenhet i Brooklyn, där hon valt vita hissgardiner i tunn linne som fortfarande släpper igenom ljuset men ändå ger ett insynsskydd som känns ganska nödvändigt i just ett badrum.

Något annat som vi ofta får frågor om är hur man ska göra med gardiner i burspråk, och även här är hissgardinen ett härligt alternativ! Här är också ett perfekt tillfälle att leka lite med färg, kanske att plocka upp en accentfärg från resterande rummets inredning? Gult är ju verkligen inte fult år 2020, något som Ilse Crawford som står för denna inredning på hotellet ‘Ett Hem’ verkligen visar!

Denna modell av hissgardin är den som internationellt är känd som en ‘relaxed’ eller ‘european’ modell, gardinen faller vackert i mitten.

En hissgardin är även perfekt där man inte har eller vill utnyttja all plats på sidan av fönstret för gardinlängder, exempelvis som här på bilden ovan där man istället valt en hissgardin för att också göra plats för spegeln på väggen. Massor med möjligheter helt enkelt!

> Klicka här för att komma till Hissgardiner

Beställ Gardinprover