Våra bästa tips för att inreda nyproduktion

 

Att trolla med textilier

AV      4/FEBRUARI 2020

FOTO: ADAM HELBAOUI

DELA: FACEBOOK I PINTEREST

Med en otrolig stilsäkerhet har inredaren Erik Brantsberg skapat fantastiskt vackra miljöer i ett av de nybyggda radhusen vid Bromma Kyrka, och vi älskar att se att han har valt gardiner från Gotain! Vi får ofta frågan hur man ska inreda ett nyproducerat hem för att det ska kännas hemtrevligt och mysigt, och här kommer våra bästa tips:
  • Måla! Många tycker att det känns härligt och krispigt att flytta in när väggarna är helt vita, men just att få upp en kulör på väggarna kan addera så mycket värme till ett hem. Det behöver inte röra sig om en stark färg, utan något så enkelt som en varmvit, beige eller grå nyans gör större skillnad än man kan tro!
  • Var generös med textilierna! Att överdosera med tyg är ett av de bästa tipsen när det gäller att bo in sig i ett hem, och vi rekommenderar att låta gardinerna verkligen ta för sig. Låt gardinerna täcka större väggpartier för att skapa så kallade mjukväggar, lika vackert i anslutning till fönster som i sig självt. Att överdosera med textilier kan också gälla både bäddning i sängen (varför inte både överkast och en härlig pläd?) och kuddar och filtar i soffan.
  • Trä adderar värme! Bland nytillverkade möbler så ser vi mycket lackade ytor, men glöm inte bort att plocka in ett urval av möbler eller detaljer i trä. Mörkt trä ger en känsla av värme och djup i en inredning som är svår att återskapa med andra material, och kan återfinnas i exempelvis träramar, pallar, fåtöljer eller dekorationsföremål.
  • Våga vintage! Denna punkt hänger absolut ihop med tipset ovan, att ta in trä i inredningen, och de absolut finaste trädetaljerna hittar man absolut second hand. För att hitta de bästa kapen i den djungel som är vintage så behöver man besöka många butiker och ofta, sortimentet byts ut snabbt och det gäller att vara först på plats när godbitarna packas upp!

Generöst med textilier även när det gäller bäddningen, här kan vi se att både överkast och en härligt stor pläd är använda tillsammans. Varför välja när man kan ta båda?

Detaljer i mörkt trä som pallen från Vitra, soffbordet och skålen adderar värme till inredningen och ger den ett djup! På bilden syns våra tunna linnegardiner i färgen sand, här hittar ni dem!