Trendspaning strikt sängöverkast i linnetyg

Låt det minimalistiska maximera uttrycket

AV     11 OKTOBER 2019

FOTO: Rose Uniacke

DELA: FACEBOOK I PINTEREST

Att använda naturnära färger och material har under de senaste åren verkligen blivit det nya svarta, och detta gäller inte längre bara färger på väggar och möbler utan även på textiler. Just när det kommer till textil så tror vi att överkasten kommer att bli en dominerande accessoar, och något som gör att du kan variera din bäddning i oändlighet beroende på vilken stil du väljer att bädda med. Vår spaning är att strikta bäddningar kommer fortsätta synas under våren, gärna med kuddarna inbäddade, och att de luftiga bäddningarna får vila ett tag för att breda plats för en mer minimalistisk stil i sängkläderna. Spana in nedan bäddningar och inspireras av den riktigt sobra känsla som ett strikt överkast medför!

 

Bild: Rose Uniacke

En pioniär i att använda denna klassiska bäddning är såklart Rose Uniacke, som länge har förespråkat denna eleganta och avskalade sovrums-look.

Bild: Rose Uniacke

 

Bild: Myparadissi

Eller varför inte bara låta överkastet falla? Vi älskar när överkasten blir riktigt stora och kan draperas över precis hela sängen!

Bild: Axel Vervoordt

Hur lyxigt är inte detta rummet som Alex Vervoordt har fotat? Skala av inredningen för att maximera uttrycket i rummet. För att få till denna avskalade looken är det nästintill avgörande att ha en enkel och sober bäddning.

Bild: Sergey Makhano Architects

Om du vill maximera stilen så gör du som ovan, se nästan alla möbler och detaljer som överflödiga och skala av allt (till och med sängbenen). Låt ett snyggt överkast omfamna sängen och stoppa in det under madrassen för att få till en riktigt strikt och snygg bäddning!

Överkast
Design Claes Dalen Foto Erik Lefvander
Design: Johanna Laven, Foto Ragnar Omarsson