Vanliga frågor

Saknas din fråga nedan, eller har du andra funderingar om vårt sortiment? Vi är ett mail bort och gör vårt bästa för att svara på dina frågor så snabbt som möjligt info@gotain.com

Hur kommer jag i kontakt med er kundservice?

Vi hoppas att du hittar svaren på dina frågor här, men om du skulle behöva kontakta oss finns vi här för dig på info@gotain.com!

Kan jag ringa er?

Online är vad vi gör bäst på gotain.se, så vårt kundservice-team jobbar främst via mail. Vi har inget call-center  vilket gör att vi inte kan ta emot stora mängder samtal. Om ett samtal är det bästa sättet att lösa ditt problem ringer vi gärna upp dig efter att vi mottagit din fråga per mail. 

När kommer min beställning?

Varje kund är lika viktig för oss på Gotain, därför sys och skickas alla beställning i tur ordning och vi gör allt för att skicka ut din beställning så snart som möjligt. Estimerad leveranstid är normalt 3 veckor från lagd beställning. Har du inte mottagit en spårningslänk efter 3 veckor är du välkommen att kontakta kundservice på info@gotain.com så hjälper vi dig!

Hur hänger jag upp mina gardiner?

Alla våra gardiner är sydda med ett diskret veckband, det går lika bra att hänga gardinerna på gardinstång som i gardinskena.

Veckbandet är sytt i genomskinligt material för vara så snyggt och diskret som möjligt, detta gör att fickorna som krokarna ska in i kan vara svåra att se. Har du svårt att hitta fickorna? Vecka gardinen något eller håll upp den mot en ljuskälla så ser du fickorna tydligare.

Här hittar du en hel artikel om hur du hänger upp dina gardiner > Klicka här

Hur långa ska gardinerna vara?

Gardinen visar sig från sin bästa sida när den får support från golvet, vårt tips är därför att låta gardinen landa mot golvytan med ett litet släp. Våra rekommendationer nedan är anpassade efter 1 cm släp samt Gotains egna gardinkrokar, skenor och stänger.

  • Gardinskena i tak: Mät från tak till golv och lägg till 1 cm.
  • Gardinskena på vägg: Mät från mätpunkten (toppen av gardinskenan) och lägg till 1 cm.
  • Gardinstång på vägg: Mät från mätpunkten (undersidan av stång) och lägg till 1 cm.

Följ denna länk om du vill få fler tips! > Klicka här

Längderna i din beställning kan komma att avvika med 0-1,5% beroende på tygets vikt, längd och upphängning.

Hur breda ska gardinerna vara?

Gotains gardiner skräddarsys till din exakta längd, bredderna som gäller är fasta i måtten 140cm eller 280cm. Nedan ser du måtten för hur mycket som draperas vid ihopdraget och utdraget läge. 

140cm bred gardin ihopdragen blir som smalast: 35cm 

140cm bred gardin utdragen blir som bredast: 90cm 

280cm bred gardin ihopdragen blir som smalast: 70cm 

280cm bred gardin utdragen blir som bredast: 180cm 

Följ denna länk om du vill få fler tips! > Klicka här

Jag vill mörklägga, hur gör jag?

För mörkläggande gardiner kan vi rekommendera Gotains sammetsgardiner eller vävda linnegardiner med mörkläggningsfoder. Dessa finns som egna artiklar under “Alla gardiner” i vår toppmeny och heter då “Mörkläggande sammetsgardin” eller “Mörkläggande vävd linnegardin”.

För dig som vill läsa mer om mörkläggningsgardiner finns ett blogginlägg att hitta här > Klicka här

Var tillverkas gardinerna?

Gotains tyger vävs i Spanien och Turkiet och skickas sedan till vår Atelje i Sverige där våra sömmerskor handsyr gardinerna efter dina mått

Skickar ni över hela världen?

Våra gardiner går att köpa var du än befinner dig i världen. Använd vårt “beräkna frakt” verktyg i varukorgen för att ta reda på vad fraktkostnaden blir.

Hör av dig

Fler frågor? Vill du boka en tid i vårt showroom?

Boka tid