Hissgardiner – så hittar du din perfekta storlek

Gotain Hissgardin Vavd Linne

Hissgardiner har under det senaste året kommit tillbaka in i våra hem – från att vara något som uppfattats som lantligt och rustikt har hissgardinerna nu fått en mer sober elegans.

Gotains hissgardiner i vävd linne är framtagna just för att kunna vara ett komplement till vår långa gardinlängder i samma tyg, och är ett perfekt alternativ för de rum där man kanske inte vill eller kan ha svepande längder. Detta kan röra sig om badrum eller kök, eller varför inte i vardagsrummet? Lika stilsäkert som alltid har inredaren Louise Hjorth valt Gotains hissgardiner i vävd linne i färgen sand i vardagsrummet. 

Men hur gör man då för att få till hissgardiner i rätt bredd och längd för just dina fönster? Vi rekommenderar att man mäter i två enkla steg:

1 Mät höjden och bredden på ditt fönster, på insidan av fönsterkarmen. Detta innebär att du får fram måttet för själva fönstret, exklusive fönsterkarmen. 

2. Gotains hissgardiner kommer i ett generöst antal bredder, och kan måttbeställas till din exakta längd. Välj den bredd på hissgardin som är närmast över det mått du fått fram i steg 1.

Exempelvis om ditt fönster är 134 cm brett väljer du hissgardinen som är 140cm bred för att hissgardinen ska få vila utan på fönsterkarmen. 

Utforska vårt sortiment av hissgardiner