Hemma hos stilsäkra Lisa Olsson

För några veckor sedan var vi inbjudna hem till modeikonen, influencern och entreprenören Lisa Olsson i hennes numera gardinbeklädda lägenhet på Kungsholmen, häng med!

Många känner nog igen Lisa som minst sagt är en veteran i modebranschen, som har gjort stora kampanjer tillsammans med jättar som H&M till Dior, alltid med ett unik och personlig tagning på både innehåll och fotografi.

Sedan 2018 driver Lisa även smyckesmärket Nootka, som gör gedigna, handgjorda smycken i Stockholm. Inspirationen kommer främst från naturen, exempelvis i form av sötvattenspärlor och alltid i äkta silver.

Lisa har valt en kombination av linnegardiner i sand för att både kunna få ett insynsskydd och ha möjligheten att blockera solen när det behövs. Den tunna linnegardinen är så pass skir att den släpper igenom massor med härligt solljus, och är perfekt för att ge en ombonad och skyddad känsla. De vävda linnegardinerna (som även går att få med mörkläggningsfoder), är i en tjockare linnekvalitet och blir därför ett bra komplement om man även vill kunna dra för de dagar när det blir alldeles för varmt om solen ligger på.

Gardinerna är upphängda i en dubbel svart takskena, vilket blir som en extra accessoar, med en tunn linnegardin i sand närmast fönstret och en tjockare vävd linnegardin närmast rummet.

Som en detalj har gardinerna även lite mer släp än normalt, ca 5 cm, vilket ger hela upphängningen en lite mer vågad look! Att kombinera två gardiner för olika användningsområden är ett perfekt sätt att kunna vara flexibel! Våra linnegardiner släpper nämligen in olika mycket ljus, vilket ni kan se på bilden ovan.

Vill du återskapa Lisas gardinstil? Här kommer receptet!