Hemma hos Johanna Forssmed

Gotain

Med inspiration från Paris

AV      23/OKTOBER 2019

FOTO: DAVID WRELAND

DELA: FACEBOOK I PINTEREST

Som en solstråle lyser Johanna upp flödet på instagram. Jag snubblade över kontot @JohannaLinn för några månader sedan och har tillsammans med Johannas andra följare hängt med på en spännande och välkomnade inblick i renoveringen av parets drömhus. Det vita trähuset med svarta detaljer har Johanna och hennes man ritat tillsammans. Utanför huset skjuter en vildvuxen skog i höjden och omger hemmet av grönska. Vi har fått följa med Johanna inomhus, då det är dags för renoveringens nästa steg (och mest spännande om du frågar mig) – inredningen! 

Gotain

Att bygga ett vardagsrum efter en soffa,

Till huset fick en säng och 2 soffbord hänga med från lägenheten paret bott i tidigare. Johanna vill undvika felköp och har hellre ett tomt hem under jakten på de perfekta möblerna än att fatta snabba beslut och misstag. Under byggtiden (precis när grunden var gjuten) köpte Johanna en rosa sammetssoffa som hela vardagsrummet fick byggas efter måtten på just denna soffa som sedan fick stå och vänta i garaget för att tolv månader senare få flytta in i vardagsrummet.

 

Organiserat kaos

Johanna låter sig inspireras av det parisiska hemmet och vill få fram en skön mix av såväl gamla som nya ting. Inredningsmässigt slår hennes hjärta ett extra slag för stuckaturer, marmor och fiskbensmönster. Johanna gillar känslan av organiserat kaos, så en stökig tavelvägg får gärna växa fram på väggen eller ett stilleben med växter, krukor och antikprylar. Vi frågade Johanna om ett inredningstips och hon pekar oss snabbt i riktningen av organiserat kaos Mitt tips är att inreda i olika nivåer, bygga fina stilleben. Ibland blir inredningen för platt och då kan man hetta upp det med att bygga upp nivåer med böcker, boxar eller tidningar”

Gotain

Den perfekta nude / beiga färgen,

Johanna berättar att hon tappade andan när hon fick gardinprovet på hotellgardinen i sand. Efter en lång jakt på den perfekta nude/ beiga färgen och ett par nedslag i “det är omöjligt att hitta en gardinen som kommer matcha min drömsoffa i rosa sammet” kunde Johanna andas ut. En tunn med ändå lyxig och pampig gardin, den extra generösa bredden på 280cm satte ett stort plus i kanten och det fick helt enkelt bli Hotellgardinen längst med hela vardagsrum + kök. 

Sno Johannas stil

Här kommer några tips för dig som vill sno Johannas stil. Såklart är det lite extra intressant för oss på Gotain hur du kan lyckas med gardinerna. Med det sagt – Valet av gardin, börja med att beställa gratis gardinprov så du får en känsla för materialet och färgen. Gör som Johanna och stäm av provet mot stora möbler så som soffa eller matta. Har du stuckaturer hemma som Johanna? Då tipsar vi dig om en väggfäst gardinskena som får löpa längst med hela rummets bred. Ett släp mot golvet ger gardinen ett lyxigare fall och supporten mot golvet “lyfter” upp gardinen i sin tyngd, snyggt tycker Johanna och vi håller med! Vad tycker du?

Gotain

Gardinerna hittar du genom att klicka > här