Hemma hos Andrea Jung Abbou

Linnegardiner

Hemkänsla är viktig, inred för att trivas

 

AV     11 SEPTEMBER 2019

FOTO: ELEONORA CANTERA & LINDA PERSSON

DELA: FACEBOOK I PINTEREST

Andrea och Fredrik drömde om en lägenhet i ett område med puls och rörelse. De satte sikte på sekelskifte med karaktär och spännande detaljer. Området Vasastan i Stockholm passade paret som handen i handsken. Bottenvåningarna i de flesta husen bebos av små butiker, restauranger och fik. Lägenheten är inredd utan rädsla för att kombinera olika färger, material och mönster. Mycket detaljer och personliga föremål ger lägenheten en egen identitet som avspeglar Andrea och Fredrik. Härligt att välkomnas i ett sådant personligt hem! 

Linnegardiner Gotain

Våga matcha olika färger och mönster!

När det var dags för flyttlasset att gå från två separata lägenheter till en gemensam så skapades en naturlig anledning att våga blanda olika typer av möbler, färger och mönster. Andrea har alltid tyckt om att experimentera med olika färger och mönster och är inte rädd för att kombinera olika stilar för att skapa en personlig touch. En promenad på helgen får gärna ha den eklektiska inredningsbutiken Oscar Clothilde som slutdestination.

 

Bland blommor, inredningsdetaljer och tidningar

Andrea blandar gärna gammalt med nytt och det textila ligger mig väldigt varmt om hjärtat. Jag tycker verkligen att man ska inreda så att det blir hemtrevligt! Inredningen lyfts till en tropisk atmosfär med hjälp av generösa stora krukor med böljande palmblad och snittblommor längst med fönster och avlastningsytor.

En tunn linnegardin släpper in ljus och skapar ombonad känsla

I sovrummet hittar vi en riktig myshörna, där gardinerna i tunnt hellinne vackert ramar in fönster utan att stjäla ljusinsläpp.

Gotain

Låt gardinerna rama in fönsterytor och skapa en mjuk känsla

Självklart tyckte vi på Gotain att det var lite extra spännande att fråga Andrea kring hennes gardinval som landat på våra tunna linnegardiner i färgen sand. Barnrum, sovrum, vardagsrum och matsal har alla fått prydas med samma gardinval något som Andrea förklarar för oss – inte var planen från början. Andrea köpte nämligen först gardiner till barnrummet men insåg direkt när hon hängt upp dessa att hon ville ha samma ombonade och samtidigt ljusa känsla i de andra rummen. Fler gardiner införskaffades och hängdes upp bara någon vecka senare.

Gotain

Sno Andreas stil,

För att lyckas med Andreas gardinstil har vi på Gotain tillsammans med Andrea tre bra tips för dig. Släp mot golvet, dubbla bredder och steaming efter upphängning. Låt gardinerna avslutas i ett elegant släp mot golvytan, Andrea valde cirka 4cm släp. För att skapa lyxiga gardinveck med generös textilkänsla – satsa på gardiner i dubbelbredd som dessa, 280cm breda. Efter att du hängt upp dina gardiner – glöm inte att steama dem, det gör så otroligt mycket för slutintrycket.

 

Gardinerna hittar du genom att klicka > här