Stång eller skena – vilken är din upphängningsstil?

AV     21 APRIL 2020

DELA: FACEBOOK I PINTEREST

Vilken typ av upphängning man väljer för sina gardiner gör mycket för vilken stil rummet får och hur det upplevs, något som gör att det är värt att fundera lite extra innan man bestämmer sig. Vilken är din upphängningsstil?

Svart gardinstång – Elegant och trendigt

Svarta gardinstänger är något som verkligen börjar dyka upp mer och mer – och vi förstår varför! Det är tidlöst, elegant och enligt många väldigt amerikanskt, där en mer traditionell inredningsstil råder och trender inte verkar svänga lika mycket som hos oss här i norden.

Denna look skapar du enkelt med hjälp av våra svarta gardinstänger i kompletta paket, vi har en tjockare (denna hittar du här!) och en smalare gardinstång (den hittar du här!), och du kan enkelt kapa de båda till din perfekta längd. När det gäller svarta gardinstänger så rekommenderar vi att de får gå ut 30-50 centimeter på varje sida om ditt fönster.

Svart gardinskena – Modernt och spännande

Svart gardinskena fäst i väggen gör att den kan anpassas till nästan vilken miljö som helst, även om du har exempelvis ett snedtak att förhålla dig till! Bild av Ben Hosking.

I flera år har de vita takfästa gardinskenorna dominerat i svenska hem, men nu tycker vi att det är dags att låta de svarta skenorna göra entré! Skenor gör det enkelt att drapera stora väggpartier med gardiner, något som är perfekt för att tillföra värme till moderna hus och lägenhet.

Här hittar du våra kompletta paket med svarta skenor, där fästena kan användas för att sättas i tak eller vägg. Våra skenor kommer i två längder, 150 och 200 cm och kan enkelt kapas hemma till rätt mått, och flera kan skarvas ihop om det behövs!

Styling av Lotta Agaton, Foto av Erik Lefvander.

Vit skena – Diskret och minimalistiskt

Styling av Erik Brantsberg, foto av Kronfoto. På bilden syns våra tunna linnegardiner i sand.

Vita skenor är ett perfekt val för dig som vill att skenorna ska smälta in och vara så diskreta som möjligt, de pockar inte på uppmärksamheten och ger gardinerna möjlighet att få all kärlek i ett rum!

På samma sätt som med de svarta gardinskenorna så är de vita perfekta för att drapera stora väggpartier, och också ett tips för att få ett rum att kännas större. Vi brukar rekommendera våra kunder att ju högre och bredare gardiner kan hängas, ju mer ökar känslan av rymd!

För att göra det så enkelt som möjligt har vi tagit fram kompletta paket till våra gardinskenor, som innehåller både fästen och glid. Fästena kan användas för att sättas i tak eller vägg. Våra skenor kommer i två längder, 150 och 200 cm och kan enkelt kapas hemma till rätt mått, och flera kan skarvas ihop om det behövs!

Vita takskenor från Gotain i kombination med våra Hotellgardiner i vitt.

Du vet väl att du kan beställa hem gratis gardinprover? Vi skickar samma dag!

Beställ Gardinprover