Gotain Gardinskola – Att hänga upp gardiner

 

Att lyckas med din gardinupphängning – så här gör du!

 

AV     09 AUGUSTI 2019

FOTO: JESPER FLORBRANT

DELA: FACEBOOK I PINTEREST

Att trä i gardinkrokar kan verka klurigt, därför ska vi ge dig våra absolut bästa tips och tricks i denna guide! För att göra det så enkelt som möjligt för dig är Gotains gardiner försedda med ett praktiskt veckband. Förbestämda avstånd för gardinkrokarnas placering hjälper dig att få jämnt fördelade gardinveckningar.

Gör det enkelt för dig själv,

Nu är det dags att trä i dina gardinkrokar! Börja med att göra det enkelt för dig själv genom att hitta en fri yta att jobba på så du kan vika ut gardinen, förslagsvis matbordet. Krokarna trär du in i de förbestämda fickorna i veckbandet, trä nedifrån och upp.

  • Veckbandet är sytt i genomskinligt material för vara så snygga och diskreta som möjligt, detta gör att dom kan vara svåra att se. Har du svårt att hitta fickorna? Vecka gardinen något eller håll upp den mot en ljuskälla så ser du fickorna tydligare.
  • Längst ut på gardinens sidor brukar vi enbart trä in en av gardinkrokens ”armar”. Genom att börja och avsluta på detta vis så slipper du få en veckning precis vid kanterna, en sådan veckning kan resultera i att gardinen ser ut att vara kortare eller ojämn nedtill mot golvet.

Detaljerna gör helheten

Avslutningsvis vill vi tipsa dig om att inte missa detaljerna, glöm inte att steama gardinerna! En skrynklig gardin kan skapa ett slarvigt och nonchalant intryck vid ditt fönster. Steama den redan upphängda gardinen (psst, vi är återförsäljare av steamers! Klicka hem en här). Du kommer tacka dig själv många gånger för den krispiga, fluffiga känslan en struken gardin medför i rummet.
Steamer