Designsamarbetet – Dusty Deco x Gotain

Designsamarbetet som naturligt växte fram,

när Eleonora, grundare av Gotain, samlade inspiration till Gotains första fotografering så samlades bilder från Dusty Decos inredningsuttryck på hög. Dusty Deco är minst sagt generösa i sin textila användning där massiva träbord förvandlas till konstverk framför en böljande draperad vägg. Kala isgrå betonggolv får en ännu råare yta i kontrasten till tjocka mjuka mattor.

Gotain x Dusty Deco
Dusty Deco, råa ytor möter mjuka tunga mattor eller generösa gardinvågor

Gotain lanserades under våren 2017 och  Dusty Deco blev varumärkets första återförsäljare. Butiken ombonades snabbt med böljande gardinvågor från Gotain. Linne och Sammet blandades lekfullt och butiken delades in i mindre separata settings med hjälp av draperingar.

Dusty Deco
Mönstrade sammetsgardiner i designen DotinDot och enfärgade i Military Grey

Valmöjligheterna tar över,

Att välja material är inte enkelt, det finns oändliga vägar att gå och tusentals tyger att testa. Dusty Deco efterfrågade skira lättsamma gardiner till sina stylings, både för att hänga separat som de är men också för att kombinera med lite tyngre gardiner så som sammet eller vävd linne.

Första steget blev att sätta ett moodboard för både känsla och material. Designsamarbetet fick ledorden lättsamt, himmelskt och skirt. Gardintyget silar solstrålarna och släpper in ljuset. Tygerna för kollektionen vävs i Spanien, ett land med lång erfarenhet och bred kunskap inom just textiltillverkning. Gardinerna skräddarsys sedan i Skåne på Gotains Atelje.

Voile gardinerFotograferingen skedde under sen höst i en nedlagd fabrikslokal, en plats som fullkomligt andas Dusty Deco signumet. Det är precis i sådana lokaler som grundarna Edin och Lina kan briljera och lyckas framhäva sin inredning på ett nytt och råare sätt. Gardinernas tillskott är välkomnat och blir tillsammans med mattan pricken över i:t. Den tunga mjuka mattan och den skira luftiga gardinen binder samman det i övrigt hårda uttrycket på ett väldigt stilsäkert sätt.

Dusty Deco

Är du nyfiken på att se hur designsamarbetet ser ut? Klicka in på nedan länk för samtliga gardiner i samarbetet Gotain x Dusty Deco.

Se hela kollektionen, här