Designsamarbete: Gotain / An Interior Affair

Kuddar som konstverk

AV     20 FEBRUARI 2020

FOTO: HELENA NORD @HELENANORD.SE

DELA: FACEBOOK I PINTEREST

Idag är vi så glada att presentera en ny produkt som vi har jobbat på under väldigt många månader, nämligen en kollektion av skulpturala kuddar! Kollektionen är framtagen tillsammans med inredaren och stylisten Lovisa Häger, som ni kanske känner bättre på instagram under namnet @an.interior.affair, och som också är den som satt tonen för Gotains bildmaterial under de senaste månaderna. Det var även på den vägen som Gotains grundare Eleonora och Lovisa lärde känna varandra, och efter att varje möte avslutats med anteckningsblock fulla med textila idéer så kunde de inte låta bli att dra igång processen för att ta fram dessa nya produkter.

Gotains grundare Eleonora Cantera och Lovisa Häger. Foto: Helena Nord

Kollektionen består av tre kuddar, ett klot, en cylinder och en rektangel, och är tänkta att passa lika bra ihop som separat, i soffan, i sängen eller bara som en skulptural detalj på golvet. Den rektangulära kudden är mer traditionell medan den klotformade tar mer plats i inredningen, och den cylinderformade rör sig någonstans där i mitten beroende på hur man väljer att använda den!

Vi är så glada över denna kollektion och har fått bita oss i tungan i månader för att inte börja använda prototyperna i förväg! Det tog många vändor fram och tillbaka med Gotains fantastiska ateljé i Malmö, där kuddarna sys för hand, för att få dem precis som vi ville! Våra duktiga sömmerskor har gjort ett helt magiskt jobb i att prova sig fram kring hur sömnaden av helt runda kuddar faktiskt skulle gå till, ska det sys som en tennisboll, apelsin eller något annat? Till slut landade vi i att vi ville göra sömmen till en detalj, som visar på just hantverksskickligheten i produkten, snarare än att försöka dölja den!

Kuddarna kommer i tre färger vilka ni kan se ovan, vinrött, crème och mullvad. I början av projektet så hade vi siktet instället på enbart naturnära färger, men slängde in prover på några mer färgstarka nyanser ‘för att ha i framtiden’, När den vinröda prototypen några veckor senare seglade in på kontoret var vi helt fast, den röda behövde bli en del av kollektionen!

Vi hoppas ni kommer gilla denna minikollektion lika mycket som vi gör, och ni kan utforska alla modeller och färger här!