4 vanliga missar när du köper måttbeställda gardiner

Bild @andyliffner Styling @perspectivestudios

Längd, bredd, placering och steam

 

AV     19 MARS 2019

FOTO: ANDY LIFTNER STYLING: PERSPECTIVE STUDIOS

DELA: FACEBOOK I PINTEREST

För att dina måttbeställda gardiner ska visa sig från sin bästa sida har vi sammanställt de fyra vanligaste gardinmissarna och hur du undviker dem. Läs artikeln för att få till den perfekta gardin-looken hemma hos dig!

Längden: 

Man brukar skämtsamt säga att ett par förkorta gardiner ser ut som ett par förkorta byxor. Se därför till att inte gå i den fällan, ett par förkorta gardiner klär inget fönster. Denna missen går dock att undvika genom att se till att din gardin är tillräckligt lång för att hängas upp där du avser att hänga upp den. Därav bör du ha en tanke kring om din gardin ska hänga i tak, eller en bit ifrån tak så att längden på gardinen matchar din upphängnings-vision. Ha koll på måtten. Om du är osäker hur du ska mäta kan du läsa mer i vår gardinguide, där berättar vi vilken längd du ska ha på dina måttbeställda gardiner! 

Bredden: 

Om du inte tar bredden på din gardin i åtanke kan du skapa en gles och fåtalig känsla i ditt fönsterparti. En snygg gardin kan lätt blir uppfattad som en tunn tygbit om den är för smal för ditt fönstret, det skapar en kal och sterilt känsla. De flesta eftersträvar ett ombonat intryck, och det skapas enkelt genom att vara generös med bredden utav din gardin. Köp hellre en för bred gardin som du kan rynka snarare än en gardin som hänger glest. Detta skapar en lyxigare känsla i rummet och kommer garanterat ge dig många gardin-komplimanger.

Placeringen:

Många sätter upp sina måttbeställda gardiner med längden och bredden i åtanke men glömmer lätt av själva placeringen. Gardiner som blir placerade långt in mot fönstrets mitt förminskar både fönstret och ljusinsläppet. Vidare bör man också tänka på placeringen höjdmässigt, en gardin som blir placerad för lågt skapar även den ogynnsamma förutsättningar. Denna missen kan du lätt undvika genom att ha en generös längd och en bredd på gardinerna, som gör att du kan placera gardinerna både långt åt sidorna och högt upp. En bred gardin som blir placerad mot sidorna, eller kanske helt vid sidan av fönstret skapar intrycket utav att fönstret är större än vad det faktiskt är. Likaså skapar en gardin som sitter högt upp i taket en illusion utav en mer generös takhöjd.

Steam:

Ett ofta medvetet misstag du gör vid upphängning av dina nya måttbeställda gardiner är att du inte stryker dem. Kanske är det med ursäkten “de hänger ut sig” – vilket gardiner i allmänhet inte gör. Detta skapar ett slarvigt och nonchalant intryck vid ditt fönster. Gör därför den lätta ansträngningen och steama dina gardiner innan upphängning. Alternativt steama den redan upphängda gardinen (psst, vi är återförsäljare av steamers! Klicka hem en här). Du kommer tacka dig själv många gånger för den krispiga, fluffiga känslan en struken gardin medför i rummet.

> Klicka här för att komma till gardinerna på bilden

> Klicka här för att beställa kostnadsfria tygprover