DIY Ikea hack – skåplyx

Asplund Klingstedt

Hållbar inredning med personlig prägel,

för andra året i rad ställde 12 inrednings influencers upp på en kreativ heldag av Ikea Hack. Bakom det uppmärksammade initiativet står Myrorna och Prettypegs som vill värna om upcyclade möbler och hållbar inredning. De utvalda deltagarna som jobbar kreativt och inom inredning fick i uppdrag att visa hur man med enkla medel kan göra om en Ikea möbel till en riktigt inredningsjuvel.

Madeleine Asplund Klingstedt som tidigare stylat pressbilder för Gotain fick fria tyglar att välja från Gotains tygsortiment och sedan var bollen i rullning.

Asplund Klingstedt
Madeleine med sitt färdiga Ikea Hack bidrag till årets Pretty Hackathon

För att uppnå resultatet har Madeleine adderat Sammet samt Ben & Knopp. Vill du se mer om hur Madeleine gjorde, Klicka här för att se hela filmen

Myrorna om designsamarbetet: Vi vill visa att begagnade möbler kan ge hemmet ett högt designvärde. Inredningstrenden just nu är personlig och genom att handla second hand kan man få möbler och prylar med en unik touch, särskilt om man gillar att pyssla med sina saker. Men även för de som inte orkar göra så stora ingrepp, det räcker ju med små justeringar. Dessutom finns det en stor klimatnytta i att handla hållbart! En nyproducerad soffa, till exempel, orsakar i genomsnitt 300 kilo i koldioxidutsläpp, säger Lotta Kökeritz, Myrorna.

Tummen mitt i handen men sugen på skåpet? Den 1 november kommer du kunna buda på möblerna från eventet. Överskottet från försäljningen går direkt till Frälsningsarméns arbete mot människohandel.