Förvandla tråkiga garderobsdörrar till ljuvlig draperingslyx

Bildkälla: Pinterest

Med en passion för inredning,

gick Claes Dalén tidigare i år från marknadsansvarig på fastighetsfirman Alexander White till att helhjärtat följa sin stora passion – inredning och renovering. I ett projekt som Claes jobbar med på Karlaplan har kök, snickerier och väggar förvandlats men längst en vägg i sovrummet står en garderob med skjutdörrar som inte går i linje med lägenhetens nya fina ytor.. Nedan bilder visar hur Claes förvandlade garderoben och satte gardiner som garderobsdörrar.

Gardiner som garderobsdörrar

Drapering är en enkel lösning för att förhöja ett rum, addera textur och färg. Hur lyckas man enklast med en fin drapering – nedan har vi listat några enkla tips att ha i åtanke.

  1. Fäst en gardinskena i taket för att utnyttja hela rummets höjd – genom att låta draperingen falla från tak till golv “lurar” man ögat och ger mer rymd åt rummet som ger ett intryck av högre takhöjd.
  2. Längd – mät från taket ned till golvet. Vill du ha ytterligare släp, dvs när man låter draperingen landa avslappnat mot golvytan så rekommenderar vi att addera 5-10cm. På Claes drapering har det adderats 5cm.
  3. Bredd – Ett enkelt knep är att räkna “gånger 0,7”, exempelvis: Gotain sammetsgardiner är 140cm breda, för en snygg drapering räkna på 140cm*0,7= 1M draperi. Med andra ord, 1 gardinvåd = 1M drapering.

 

Bilden: Före bild följt utav efter bild.

Draperingen är gjord med sammetsgardin i färgen Military Grey som skiftar fint i kall ljusgrå och olivgrön. Vill du ser fler bilder av denna gardin Klicka här.

Vill du läsa Claes Daléns inlägg om förvandlingen Klicka här