Spana in Gotain hos Seventeendoors

Sammetsgardiner skräddarsydda

Residence bloggaren Ulrika Randel valde Military Grey.

För ett par veckor sedan hade vi en personlig gardinkonsultation hemma hos bloggaren Ulrika Randel som står bakom den otroligt inspirerande bloggen, Seventeendoors. Hennes lägenhet är ett kvitto på en inredningsstil och fingertoppskänsla som heter duga. Färg och form kombineras i naturnära färgtoner så som grönt och vitt med senapsgult.  Tung sammet kombineras med lätta och avslappnade linnematerial i soffa och fåtölj och allt binds samman med härliga växter som får ta plats i vardagsrum, sovrum, hall och kök.

Sammetsgardiner skräddarsydda
Stuckaturer i taket och gardinsläp på golvet ger ett väldigt balanserat och ombonat intryck.

I vardagsrummet hänger idag Gotain gardiner i färgen Military Grey, en härlig sammet som växlar mellan ljusgrå och olivgrön. Ulrika valde att addera ett 15cm släp, det vil säga att gardinerna skräddarsyddes med 15cm extra på längden för att ge ett avslappnat och lyxigt utryck när gardinen når golvet och bildar en liten tyghög.

Gotain gardiner

Alla Gotain gardiner är försedda med ett multiband, vilket innebär att de går lika bra att hänga från gardinskena som i gardinstång. Ulrika har hängt dessa Military Grey sammetsgardiner med fingerkrokar i gardinskena.

skräddarsydda gardiner

Tips: Montera din gardinskena väl utanför fönsterkarmen för att bredda rummet och ge intryck av ett större fönsterparti. Hos Seventeendoors ser vi ett bra exempel på detta då gardinskenan går 50-60cm utanför fönsterkarmen vilket ger detta härliga fall.

Skräddarsydda gardiner
Sammetsgardiner från Gotain kollektionen – Solid.

Gotain erbjuder alltid kostnadsfria tygprover, för att beställa hem nu Klicka här

Läs Seventeendoors inlägg om de nya Gotain gardinerna genom att Klicka här