Gardinguide, låt dig inspireras!

Gardiner Kök

Gardiner, genvägen till ett förhöjt rum.

 

Gardiner ger en ombonad känsla och bidrar med så mycket mer än själva funktionen dra för eller täcka. Skapa en lyxigt hotellkänsla i sovrummet med tunga sammetsgardiner, ersätt konceptet fondvägg med en böljande textilvägg eller mjuka upp en avskalad interiör med luftiga linnegardiner.

Gotain föddes efter flera veckors misslyckat letande efter de perfekta gardinerna. För många materialval, långa sömnadstider versus färdigsydda våder i fel mått i kombination med en sjö av frågor kring olika upphängningsalternativ krävde svar på tal och svaret blev Gotain. Vi har gör det enkelt att beställa skräddarsydda kvalitetsgardiner genom att jobba med en noggrant utvald färgskala, kvalitetstyger, en universal upphängning som fungerar lika bra på gardinstång som på gardinskena och en beräknad leveranstid på en vecka då vår syatelje är i Sverige.

Vilken känsla vill du förmedla med dina gardiner?

Nedan har vi sammanställt en gardinguide med olika upphängningstips, gardinväggar och inspirerande inredningsmiljöer där gardinerna är en bidragande faktor för att sätta pricken ver i:t.

Gardiner från tak till golv, avslutas med ett släp på cirka 5-10cm.
Gardiner på takskena som avslutas med ett litet släp på cirka 5cm

Bilden är från Therese Serneholts sovrum, här möter vi härliga färger i en mjukare variant av nordiskt avskalat. Grått byts ut mot varm beige / sand. Tips: Gotain linnegardin i färgen sand, Se här

gardinguide
Rundad gardinstång och gardiner med avslut 2-3cm ovanför golv.

Vita tungt fallande gardinvåder blir den perfekta balansen till denna färgrika inredningen. Lägenheten som ligger i Paris är inredd av filmregissören Jean-Marie Poiré.

gardinguide, sammetsgardiner, gardiner
Kreativ lösning där garderobsdörrar ersätts med draperi i sammet.

Sammetsgardiner som draperi i sovrumsmiljö ger både en lyxig och ombonad känsla. Gotains sammetsgardiner hittar du här

gardinguide, linnegardiner
Avslappnad lantlig lyx med dramatiskt släp

Romantisk och lantligt uttryck med tjockt hopade gardiner som hänger i en gardinstång väl ovanför fönsterkarmen, approx 20cm. Gardinen avslutas med ett dramatiskt släp, för att få detta uttryck addera approx 20-30cm på längden

gardinguide, skräddarsydda gardiner
Gardiner i omlott, tungt fall ytterst och skirt fall innerst

Ingen gardinguide utan Dimore Studios. Design duon står bakom några av Paris absolut trendigaste hotell och restauranger. Med italiensk betoning på mycket är heltäckningsmattor, flera lager av gardiner och sammetsmöbler i djupa toner en genomgående röd tråd.

gardinguide, gardinvägg, skräddarsydda gardiner
Läshörna delux! Gardiner som fondvägg och ton-i-ton med denna pampiga divan.
gardinguide, gardinvägg, skräddarsyddagardiner
Avslappnat sovrum i gråa nyanser

Kalla gråtoner som med mycket textil i säng och längst gardinvägg ger ett varmt uttryck. Gardinerna är upphängda med skena och avslutas med ett släp på cirka 10-15cm.

gardinguide, gardiner
Pepe Studios styling där nätta glasbord matchas med tunga sammetsgardiner och ryamatta.
gardinguide, skräddarsydda gardiner
Vardagsrum med retro detaljer och i jordnära toner.

Gardinerna som går längst hela rummet hänger från tak till golv med en takfäst gardinskena.

Gardinguide, linnegardiner, gardiner
Lantlig oas! Gardinerna hänger i ringar på en klassisk gardinstång.

Ingen gardinguide utan den klassiska vita linnegardinen. Här i kombination med rispapperlampa och linnelakan i olika nyanser av vitt.

För mer inspiration, möt oss på instagram @gotain_official. Dyker det upp frågor eller vill du ha hjälp att välja gardiner, hör av dig till oss – vi hjälper mer än gärna till! Kontakta oss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *