Sammetsgardiner, ett annat ord för mitt i prick

Gardiner vardagsrum

Trendriktigt igår, idag och imorgon

När Hanna Nova, Residences chefredaktör, säger att sammet är årets material, kan vi inte göra något annat än hålla med. Det mjuka och lyxiga materialet syns på trendspanarnas topplistor och pryder såväl mustigt djupa art deco paradis a lá Hay Market som Kinfolks nordiskt avskalade gallerikontor. Sammetsgardiner är inte ett förbipasserande trendval, vi är säkra på att sammet, med sitt klassiska utryck, är ett material som har en bestående plats i våra hem med sin nästintill unika förmåga att mjuka upp en strikt look samtidigt som det adderar en sofistikerad vuxen touch.

Kvalitet är viktigt för oss på gotain, därför väver vi vår sammet i Spanien, ett land med lång erfarenhet och bred kunskap inom textiltillverkning. Sammeten produceras genom en vävteknik där två lager vävs samtidigt som en tråd vävs mellan de båda lagren. Med en skärkniv separeras sedan dessa två lager och lämnar efter sig en yta av tät och mjuk lugg – sammet. Trendriktigt igår, idag och imorgon

Sammetsgardiner som går ton i ton med väggfärgen. Dimore studios står bakom detta fantastiska hotellrum på Rue Saint-Marc.

 

Detaljer i sammet i Stockholms art deco oas, Haymarket

 

Modern inredning med sammetsinslag på Kinfolk gallery. Härligt ljusinsläpp med tunga gardiner parkerade vid sidan av fönsterkarmen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *